Zeerobben JO15-1

Hoofdklasse 03

21 september 2019 9:00

A.J. de Boer

JO15 begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zeerobben. In de 2e minuut kreeg Rutmer een grote kans. Na een mooie dieptepass ging hij alleen op de keeper af, maar schoot over. De Harlingers waren de betere ploeg, kregen kansen, maar uiteindelijk scoorden ze pas in de 20e minuut. Vervolgens maakten beide teams een doelpunt, wat werd afgekeurd door scheidsrechter Anne de Boer, omdat zijn assistenten buitenspel aangaven. Na rust verving Gerben Milan en kwam Eline in het veld voor Bas. Door knullig balverlies in de achterhoede kon de spits van Zeerobben alleen op de keeper afgaan en de 0-2 binnenschieten. Een tegenslag waar JO15 zich niet meer overheen kon zetten. Zeerobben wist nog 2 maal te scoren, waardoor de eindstand uiteindelijk 0-4 werd. In de slotfase werd Colin nog door Thijs vervangen.
Coach Mick Brants was kort in zijn commentaar en gaf aan dat de tegenstander 'duidelijk een maatje te groot was'.
Volgende week kan het team revanche nemen in Dokkum tegen Be Quick dat vandaag met 5-0 klop kreeg bij FVC.