Mooie winst JO13-1 thuis tegen ONT JO13-1

1e klasse 03

26 oktober 2019 11:00

Cor Boonstra

Vandaag mogen de jongens het thuis opnemen tegen ONT uit Opeinde.

Na de laatste wedstrijd waarin Franeker had verloren van Buitenpost waren de jongens nu extra gemotiveerd omdat ze in de competitie de overige wedstrijden hebben gewonnen.Vandaag is Koen nog met vakantie maar met twee spelers op wissel is het team toch compleet in de vakantie.

Met een loeiharde wind op de velden leek het een lastig spel te worden.

De eerste helft had Franeker de wind behoorlijk tegen… dit was eerst even wennen.

Toch speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de Franeker kant. Er waren best wel kansen voor ONT maar door prima verdedigwerk van Levi, Philip en Abe zijn de kansen beperkt. Ook keeper Sake staat goed zijn mannetje en weet alle ballen te redden.

Ook voor Franeker zijn er kansen, Jorrit probeert via een dieptepass de bal bij Tieme te krijgen en met een mooie loopactie van hem was er zeker een mogelijkheid voor een goal, maar ook de keeper van ONT verricht goed werk en houdt de bal tegen.

De jongens geven niet op en proberen weer een volgende actie te creëren. Ook op het middenveld blijft men mooi omschakelen. Stijn, Jort en Milan spelen mooi samen en zetten de lijnen uit richting de spits. Thymo heeft enkele kansen gecreëerd om te scoren maar helaas, een paar keer naast…

En dan is het rust met nog steeds een stand van 0-0. De jongens en supporters hebben alle vertrouwen dat er na de rust toch een eerste goal zal vallen, immers dan hebben we de wind onder de bal.

Na enkele wissels zijn er een paar spelers van positie gewisseld, dit is eerst even zoeken, vooral naar de juiste windrichting, maar al gauw komen de kansen voor Franeker. Door een mooi schot van Jitse richting Milan weet de keeper van ONT de bal te redden waarna de bal direct weer bij Thymo voor de voeten ligt. Ook hij haalt uit, echter een speler blokt de bal, waarna ook Stijn weer een kans krijgt die de keeper vervolgens ook tegen houdt.. Na deze trik trak acties lijkt de kans voorbij maar ook Jorrit is in de buurt en tikt uiteindelijk de bal in het doel. Wat een blijdschap bij de boys, het eerste goal is gevallen en dat geeft vertrouwen voor nog een aantal doelpunten.

Philip, Liam en Jitse verrichten goed werk door de bal niet richting het goal van ONT te laten komen maar juist een goede voorzet te geven aan de Franeker spitsen. Het is Karsten die via een mooie assist van Jorrit de tegenstanders passeert met knap voetenwerk en via een mooi schot de 2-0 weet te realiseren.

Liam, Abe en Levi hebben door mooi samenspel enkele knappe kansen gecreëerd voor Tieme om te scoren. Maar ook de verdedigers van ONT laten het er niet bij zitten en zijn zeer alert waardoor het lastig is om de jongens te passeren.

Even later ziet Jort een kans om een goal te maken, dit schot wordt nog geraakt door de keeper van ONT maar uiteindelijk rolt de bal langzaam de goal in. Het is inmiddels 3-0.

Franeker blijft scherp en dit moet ook. Keeper Sake krijgt het in de laatste minuten nog druk en heeft prima reddingen.

Vlak voor tijd is het Karsten die de 4-0 weet te realiseren. Een knappe welverdiende overwinning voor Niek, Marco en de jongens! Jullie hebben allemaal goed gespeeld!

Volgende week mogen de jongens uit tegen Feanwâlden

Het wordt een drukke dag want ’s middags wordt er nog een bekerwedstrijd gespeeld, uit tegen het team van Workum. Hoe dat afloopt lezen jullie volgende week.