S.C. Stiens JO13-1

1e klasse 03

5 oktober 2019 11:45

Zaterdag werd de tweede wedstrijd gespeeld van de JO13-1 in de competitie.

De jongens hadden er erg zin in, vooral omdat de wedstrijd van vorige week werd afgelast door de Leeuwarder Zwaluwen.

Levi kon er vandaag helaas niet bij zijn maar gelukkig zijn er altijd enkele wisselspelers.

Op het hoofdveld begonnen de jongens met veel spirit aan de wedstrijd. Het begon wat rommelig, misschien door het echte gras of het feit dat een ieder zijn plekje nog even moest vinden.

Binnen enkele minuten was er een goal voor Stiens. Maar onze jongens gaven niet op. Met opgeheven hoofd gingen ze de strijd aan. Door goed samenspel van Koen en Karsten op het middenveld kwam de bal via een mooie pass bij Thymo die met een schot uit haalt naar het goal, maar helaas kwam de bal tegen de keeper en het is Jorrit die zijn kans ziet… en deze benut hij!

Het is 1-1.

Franeker weet elkaar steeds beter te vinden, Philip en Liam laten een mooie samenwerking zien en hierdoor komt er een mooie bal naar Jorrit die met een mooie assist de bal voor Tieme neer legt. Tieme schiet tegen de paal en met een rebound valt het 2e goal voor Franeker.

Het is tijd om even te rusten en wat lekkers te nuttigen.

In de tweede helft is het eerst Stiens die de druk er op zet, maar keeper Sake staat zijn mannetje en weet enkele schoten prachtig tegen te houden.

Hierna zijn Abe en Liam in het middenveld snel aan de bal en met een mooie lange pass naar Jort ziet hij een kans. Met snelle bewegingen is hij door de verdediging van Stiens en staat nu één op één met de keeper. Met een hard schot op het goal door Jort weet de keeper van Stiens de bal te stoppen waarna de bal weer voor de voeten van Jort ligt. Het is raak! Inmiddels is het een terechte uitslag van 3-1.

Het is vooral Franeker die aan de bal is en erg hun beste doen met de positieve aanwijzingen van Niek en Marco. De verdedigers Jitse, Milan en Stijn laten geen Stienser meer door waardoor keeper Sake niet meer aan de bal komt.

Vlak voor het einde van de wedstrijd wordt Thymo onderuit gehaald in het strafschopgebied waardoor Franeker een penalty krijgt. Jorrit neemt de penalty zeer beheerst en hierdoor is het inmiddels 4-1.

In de laatste minuten van de wedstrijd weten de jongens dat ze drie punten hebben verdiend en spelen de wedstrijd rustig maar sportief uit.

Met twee overwinningen in de competitie is het een mooi begin van het seizoen.

Super gedaan allemaal! Tot volgende week waarbij de jongens mogen spelen in Buitenpost.