Verdiende thuis-overwinning van JO13-1 tegen Blauw-Wit

Blauw Wit '34 JO13-2

1e klasse 03

23 november 2019 13:00

Onbekend

Vandaag wacht ons een mooie pot voetbal. De tegenstander Blauw-Wit staat een plekje boven de Franeker boys en op papier kan deze wedstrijd alle kanten op gaan.

Met weer een fitte Abe en helaas een geblesseerde Jitse zijn er twee wisselspelers beschikbaar vandaag.

Onze jongens beginnen sterk. Het is eerst even aftasten waar de kracht van de tegenpartij ligt, maar de jongens laten wilskracht zien en dat wordt beloond, want er zijn vrij vlot aan het begin van de wedstrijd al enkele kansen voor Franeker.

Tieme weet vanuit een mooie assist van Thymo de eerste treffer te maken. Het is 1-0 voor Franeker.

Kort nadat de goal is gevierd weet Blauw-Wit te scoren waardoor het 1-1 is.

Door goed teamwerk op het middenveld van Milan en Koenkrijgt Jort een prachtige kans om nog een goal te maken net voor de rust maar de bal schiet helaas net links van het doel.

Het is een gelijkwaardige stand in de pauze en de wedstrijd kan alle kanten nog uit.

Na enkele goede instructies van coach Niek beginnen de jongens de tweede helft voortvarend. Wat en wilskracht en teamwerk laten de jongens zien! Dit is prachtig om te zien en zeker niet elke wedstrijd zo. Er wordt erg goed overgespeeld en misschien ruiken de jongens een overwinning….

De verdedigers Jorrit, Abe en Levi weten weinig ballen doorgang te geven naar het goal waardoor er in de tweede helft weinig kansen voor de tegenstanders zijn.

Keeper Sake staat zijn mannetje en weet de enkele schoten van de tegenstander goed op te vangen.

De spits Karsten loop zich de benen uit het lijf om de lange spelers van Blauw-Wit voorbij te lopen en creëert ook zeker enkele kansen maar dit mag geen goal worden.

Philip en Liam weten op het middenveld door goede combinaties de bal mooi voorin te houden waardoor Blauw-Wit niet meer aan de bal komt.

Franeker houdt de druk er op en door een mooie solo actie van Stijn weet hij de slottreffer te maken voor de stand van 3-1.

Een welverdiende overwinning jongens! Volgende week mogen de jongens naar Leeuwarden om daar tegen de koploper Leovardia te spelen.