89'

4e klasse A

8 februari 2020 14:30

Opstelling Franeker SC 1

De Franekers hebben afgelopen weekend weinig te duchten gehad van de rode lantaarndrager De Wâlde. Net als de eerste ontmoeting voor de winterstop eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor de stedelingen.

Op het open veld waar wind en regen vrij spel hadden was het Franeker die de lakens uitdeelde en heerste vanaf de eerste minuut. In deze eerste minuut kreeg Cor Boonstra een levensgrote kans om direct het bal te openen maar zijn inzet kon ternauwernood geblokt worden waardoor een snelle goal uitbleef. Na 10 minuten spelen kreeg de thuisploeg toch een goede mogelijkheid om tegen de verhouding in op 1-0 te komen, middels een snelle uitval mocht de spits van De Walde alleen op keeper Jesse Hogendorp afstormen maar de sluitpost van Franeker die overigens niet veel te doen heeft gehad zaterdagmiddag redde bekwaam. In de 17e minuut kreeg Franeker loon na werken, het was Gerlof Dijkstra die vanaf de linkerzijde naar binnen kapte en vervolgens in de korte hoek raak schoot 0-1. Dijkstra kon rond de 30e minuut zijn tweede doelpunt maken toen hij op identieke wijze naar binnen kwam maar ditmaal was zijn schot niet krachtig genoeg en kon zijn inzet simpel gekeerd worden. Spits Marco de Groot tekende niet veel later wel voor de 0-2, een voorzet vanaf links werd door hem prima beoordeeld en zodoende kon hij ogenschijnlijk simpel binnen tikken. Franeker had in de eerste helft geen kind aan de hekkensluiter van de 4e klasse A en had de gastheren misschien wel iets meer pijn moeten doen.

In de tweede helft veranderde er in eerste instantie weinig aan het spelbeeld. Dijkstra die vanmiddag net als Cor Boonstra een hoop ruimte kreeg geboden op de flanken had in de 47e minuut zijn tweede moeten maken toen die van Boonstra een prima voorzet kreeg maar zijn uithaal vloog over de goal. De volgende kans kwam op naam van de ingevallen Mart Kuperus, één op één met de sluitpost van De Walde schoot hij de bal recht in laatstgenoemde zijn handen. De Walde kwam in de 56e minuut geheel onverwachts toch op 1-2, vanuit een scrimmage kwam de bal voor de voeten van één van de thuisploeg en deze schoot van dichtbij raak. Franeker wat na deze goal even tijd nodig had om te beseffen wat er daadwerkelijk was gebeurd speelde na dit onverwachte doelpunt iets onzorgvuldiger en wist even niet wat te toen. Men wilde wel aanvallen maar wilde ook niet de deur onnodig op een kier laten om van het loerende De Walde nogmaals een treffer te incasseren. Tot aan de 83e minuut gebeurde er niet veel op het zware veld in Oudega maar invaller Christian de Haan wist in 84e minuut toch de wedstrijd in het slot te gooien. Een voorzet vanaf rechts werd door hem aangenomen en hierna loepzuiver raak geschoten vanaf een meter of 16 van de goal, 1-3. In de 89e minuut mocht de Groot zijn tweede treffer maken van de middag, een voorzet van Boonstra wordt door hem binnen gewerkt en zodoende kwam de einduitslag 1-4 op het scorebord daar de leidsman een minuut later floot voor einde wedstrijd.

Een belangrijke overwinning daar ook nummers 1 en 3 van de competitie wisten te winnen. Doordat de nummers 4 en 5 (Creil/Bant en Delfstrahuizen) net als vorige week punten lieten liggen zijn er nu voorlopig 3 ploegen die dicht op elkaar staan bovenaan de ranglijst. Aankomend week speelt SC Franeker een hele belangrijke thuiswedstrijd tegen de Waterpoort Boys die 2 puntjes minder hebben dan de Franekers en tevens hebben beide ploegen de beste papieren voor de 2e periode. De wedstrijd begint om 15.00 uur.