4e klasse A

14 december 2019 15:00

Onbekend

De laatste competitiewedstrijd van 2019 is gespeeld. Een koude, natte en winderige zaterdagmiddag deerde de Franekers niet om een goed resultaat neer te zetten.

Het was bikkelen op het veld  voor de spelers maar zeker ook voor de toeschouwers want hoewel het niet vroor was het gevoelsmatig ijskoud. De Franekers hadden hier geen boodschap aan en straalden uit om de overwinning deze middag over de streep te trekken. Hoewel de eerste 20 minuten weinig viel te beleven op het strijdtoneel was het wel degelijk de thuisploeg die de bovenliggende partij was en de bezoekers uit Stavoren op eigen helft hield. Het eerste speldenprikje kwam via de rechterzijde waar Jeffrey Guertin een kansje kreeg geboden maar de afronding was te gehaast en de bal vloog naast het doel. Sander Hoekstra was hierna dichterbij het openingsdoelpunt, een mooi opgezette aanval eindigde bij Hoekstra die vervolgens de bal in de verre hoek wilde deponeren maar de sluitpost van QVC was alert en kon knap keren. QVC welke voornamelijk de lange bal hanteerde mocht in de eerste helft welgeteld eenmaal voor de goal van Jesse Hogendorp komen maar tot een gevaarlijke kans leidde dit niet. Vlak voor rust kwam Franeker dan toch op voorsprong, uit een vrije trap die door Rob Postma voor de goal werd geslingerd was het verdediger Christian de Haan die op de goede plek stond en de bal ogenschijnlijk simpel binnen wist te schuiven 1-0.

In het tweede bedrijf toen QVC de wind in de rug had werden de gasten iets brutaler en dit leverde de eerste 5 minuten twee spannende momenten op vlak voor de goal van Franeker echter gevaar was er nimmer, de laatste bal was voor QVC deze middag niet de beste en zodoende beleefde de laatste linie van de Franekers een makkelijke middag waar niet vaak ingegrepen hoefde te worden. Gerlof Dijkstra wist na 55 minuten spelen bijna de score te verdubbelen, ondanks dat hij de gehele wedstrijd goed bewaakt werd wist hij toch enkele malen gevaarlijk te worden waaronder deze doelpoging. Helaas voor Dijkstra werd zijn schot onbedoeld met de rug gekeerd waardoor er nog steeds de magere voorsprong op het scorebord bleef staan. Marco de Groot was de volgende die een kans mocht noteren maar ook hij wist het net niet te vinden daar zijn inzet net over vloog. In de 79e minuut gooide Franeker het duel dan wel definitief op slot. Een corner die door Rob Postma zo scherp werd genomen en de Groot die het zicht van keeper wist te versperren zorgde ervoor dat de sluitpost alleen de bal kon beroeren maar de richting naar de goal niet wist te voorkomen waardoor deze dus binnen vloog 2-0. Franeker kreeg snel hierna nogmaals de kans om een doelpunt te maken maar Dijkstra kon vanuit een goede positie de bal slechts over het doel heen tillen. De stand 2-0 bleef dus op het scorebord staan na 90 minuten en hiermee sluit de ploeg van Rinze Werkhoven het eerste deel van de competitie af en dit doet men ongeslagen.

Doordat de wedstrijd van Delfstrahuizen tegen AVC werd afgelast staat Franeker nu bovenaan in de 4e klasse A. Het is even afwachten of ze als winterkampioen de stop ingaan daar AVC mogelijk nog a.s. zaterdag de wedstrijd tegen Delfstrahuizen in gaat halen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat SC Franeker voortreffelijk bezig is en dat men na de winterstop uit mag kijken naar een mooie 2e seizoenshelft waarbij uiteindelijk de prijzen worden verdeeld.