4e klasse A

15 februari 2020 15:00

A.S. Broersma (KNVB)

Opstelling

Het had afgelopen zaterdag een mooie middag kunnen worden voor één van beide ploegen maar de wedstrijd eindigde zoals deze qua stand begon met 0-0. Dat deze uitslag voor de één voelde als nederlaag en voor de ander als overwinning zegt voldoende over het wedstrijdverloop.

De eerste 15 minuten was het vooral aftasten en kijken hoe beide ploegen op elkaar reageerden. Het leverde aan beide zijdes een gevaarlijk moment op maar een echte doelpoging kon tot dan toe niet worden genoteerd. De Waterpoortboys die tegen de wind in moesten gokten met veelal passes op de sterke spits Robert Minks om vanuit hier om te schakelen. Franeker werd in de 20e minuut echt gevaarlijk toen Rob Postma een afvallende bal na een aanval via de linker kant ineens op de pantoffel nam. Alles aan deze knal was goed maar een voortreffelijk keepende Stefan Rijpkema wist de uithaal van Postma onschadelijk te maken. Net voor dat het eerste half uur was gespeeld leek Franeker op voorsprong te komen, Gerlof Dijkstra werd aan de rechterzijde prima weggestoken liep het strafschopgebied in en schoot de bal onder de sluitpost door het doel in. Waar de Franekers het doelpunt wilden vieren stond de grensrechter met de vlag omhoog wegens vermeend buitenspel, de leidsman nam dit signaal onterecht over en dus bleef het 0-0. Wegens natrappen in 32e minuut werd Kevin Dedde van Waterpoortboys van het veld gestuurd en moesten de gasten met 10 man verder. Niet veel later kreeg trainer Janco Croes nog een tegenslag te verwerken toen spits Minks geblesseerd het veld moest verlaten. In de tussenliggende tijd liet Franeker het tot tweemaal toe na om op voorsprong te komen, Dijkstra mocht aan de linkerzijde alleen op keeper Rijpkema af maar laatstgenoemde bracht wederom redding. Marco de Groot was de volgende diet een goede kans kreeg, uit een voorzet van Dijkstra kopte hij net naast.

In het tweede bedrijf speelde de voorstelling zich vooral af op de helft van de gasten, dit had uiteraard met de personele problemen te maken aan de kant van de Snekers. Jeffrey Guertin mocht in de tweede helft de eerste kans noteren, hij werd aangespeeld door de ingelopen Rinand Post maar het schot vloog net voorlangs. De scheidsrechter toonde in 64e minuut voor de tweede maal geel aan Mirza Mustedanagic waardoor de Snekers verder moesten met 9 man. De bus werd nu helemaal ‘terecht’ geparkeerd rondom de 16 meter en het was aan de Franekers om dit bolwerk te passeren. Maar al had de wedstrijd nog een uur geduurd het was niet de middag van SC Franeker, er werd uiteindelijk te weinig gedaan met het veldoverwicht en het uit elkaar spelen van het compacte Waterpoortboys wilde slechts mondjesmaat lukken. Kwam Franeker er dan wel eens door dan stond sluitpost Rijpkema daar om de inzetten die er wel degelijk waren te keren. De wedstrijd eindige dus in een teleurstellende 0-0.

Franeker stapte door deze einduitslag teleurstellend van het veld, het binnenhalen van de 2e periodetitel hebben zij nu niet in eigen hand maar belangrijker nog is dat koploper AVC twee punten uit wist te lopen. Het gat met de koploper is nu 4 punten en dus moet de ploeg van trainer Werkhoven over 3 weken beginnen aan een inhaalslag richting de koppositie wetende dat er nog wat kapers op de kust achter hun staan.

Foto's zijn gemaakt door Marcel Teensma.