4e klasse A

19 oktober 2019 15:00

Onbekend

Franeker – In het nog prille seizoen kreeg Sportclub Franeker vooral kritiek te verwerken. Vaak de bovenliggende partij, maar te slordig om haar opponenten over de knie te leggen. Was die kritiek terecht of waren de verwachtingen te hoog? Na afgelopen zaterdag zal in ieder geval het verwachtingspatroon niet afnemen. SC Bolsward werd gedeclasseerd.

Voorafgaand aan het seizoen werd SC Bolsward bestempelt als een tegenstander om rekening mee te houden. Zeker na een flitsende start op bezoek bij AVC. Maar na zaterdag is er bij SC Bolsward sprake van een crisis situatie. SC Franeker walste letterlijk over Bolsward heen. Al na luttele minuten was het Jeffrey Guertin die met een hard schot de keeper te kijk zette, 0-1. Dit zou voor de goalie het begin zijn van, naar wat later bleek, een drukke middag. De mooiste doelpunten waren deze middag afkomstig van Christiaan de Haan. De verdediger van Franeker wist met twee schitterende volleys de doelman van de thuisclub te passeren (0-2 en 0-4). Tussendoor was het Marco de Groot die zorgde voor de 3-0. Ook Gerlof Dijkstra liet zich in de eerste helft gelden en maakte in de 39ste minuut de 0-5. Hiermee behaalde de pas 24-jarige Dijkstra zijn 7e ster en daarmee kwam zijn totaal op liefst 175 competitie doelpunten. Op slag van rust was het Marco de Groot die de score verder opvoerde, 0-6.

Een enorme afgang voor de thuisclub dreigde. Na rust probeerde Bolsward de schade te beperken maar kon het niet voorkomen dat de doelpuntenmachine uiteindelijk weer opgang kwam. “Pas” in de 62ste minuut wist Franeker de score op te voeren. Het was aanvoerder Mart Kuperus die de motor zelf startte en de Bolswarder sluitpost liet vissen, 0-7. De Franekers lieten geen spaan heel van de gastheren die het vooral erg lastig hadden met zichzelf. Jeffrey Guertin maakte er een kwartier voor tijd 0-8 van. Marco de Groot waande zich in een speeltuin en mocht zijn derde van de dag aantekenen, 0-9. Twee minuten later was het Jeffrey Guertin die al koppend ook zijn derde van de middag liet noteren 0-10. Het slotakkoord was voor Gerlof Dijkstra die de eindstand bepaalde op 0-11. Franeker trainer Rinze Werkhoven kon niet anders dan tevreden zijn ,,Ik heb genoten, de ene goal was nog mooier dan de ander”. Door deze overwinning is Franeker geklommen naar de 2e plaatst, één punt achter titelkandidaat Creil-Bant. De Franekers kregen tot op heden slechts 3 doelpunten tegen en scoorde er zelf 18.

Zaterdag speelt Franeker thuis, tegenstander is dan TOP’63. TOP staat op de 12e plaats en heeft 3 punten. Aanvang: 15:00.