HJSC 1

4e klasse A

28 september 2019 15:00

Opstelling

Franeker – Het is SC Franeker niet gelukt haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen om te zetten in een overwinning. Op het winderige sportpark aan de Hertog van Saxenlaan bleef het na 95 minuten voetballen tegen HJSC steken op 0-0. Fotos met dank aan Marcel Teensma

Wegens het overlijden van Tjalling Werkhoven was Sportclub Franeker trainer Rinze Werkhoven afwezig. Keeperstrainer Koen Oosterveld nam zijn taken waar. Voor de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor de oud-voetballer die alle jeugdteams heeft doorlopen en jaren speelde in het eerste elftal van Freno. Daarnaast heeft dhr. Werkhoven een bestuursfunctie als secretaris bekleed en heeft hij vele jeugdteams van Freno getraind.

Overtuiging miste

SC Franeker was voor rust tot driemaal toe dichtbij een treffer. Jeffrey Guertin zag zijn schot in de derde minuut van de wedstrijd gekraakt worden. Halverwege de eerste helft was het Rob Postma die voor het doel van HJSC opdook. Postma kreeg de bal echter niet langs de doelman. Op slag van rust was er nog een schotkans voor Guertin, deze ging gedragen door de wind hoog over. De mogelijkheden waren er wel, maar de overtuiging ontbrak. Te veel spelers van de thuisclub haalde niet het niveau wat van ze mag worden verwacht. Even als vorige week was het spel in de eerste helft voornamelijk slordig, miste de overtuiging en concentratie om HJSC het vuur aan de schenen te leggen. Desondanks was HJSC veroordeeld tot verdedigen en deed dit met 10 man achter de bal prima. Enkele malen kwam de ploeg uit Hommerts – Jutrijper er gevaarlijk uit met een counter. De defensie van Franeker reageerde echter adequaat op de speldenprikken van de tegenstander. Waardoor de gasten voor rust niet gevaarlijk werden.

Bedenkelijk niveau na rust

Vorige week was de tweede helft aanzienlijk beter als de eerste en met dat gegeven zagen de Franekers de tweede helft met vertrouwen tegemoet. In het eerste kwartier na rust leek het een kwestie van tijd alvorens SC Franeker een doelpunt zou maken. Kansen kwamen er voor Marco de Groot en Jeffrey Guertin, beiden kregen de bal niets langs de doelman. Maar na een dik uur spelen zakte de wedstrijd naar een zeer bedenkelijk niveau. HJSC had de bus geparkeerd en het spel van SC Franeker was te flets en te traag om hier een opening in te vinden. SC Franeker leek zaterdag inspiratieloos, spelers liepen elkaar voor de voeten en leken elkaar niet te begrijpen. Interim trainer Koen Oosterveld probeerde de wedstrijd te doen kantelen met het inbrengen van Gerlof Dijkstra en in de slotfase Jan van Duijn. Maar beiden konden niks forceren. Het grootste gevaar van de tweede helft kwam in de slotfase. Eerst was er een kans op de openingstreffer voor HJSC, met enig fortuin ging de bal naast het doel van Franeker doelman Jesse Hogendorp. Aan de andere kant belandde een corner van Rob Postma op de paal en werd een inzet van Cor Boonstra van de lijn gehaald. De wedstrijd eindigde hiermee zoals hij begon, 0-0.

Aankomende zaterdag speelt SC Franeker een uitwedstrijd tegen Waterpoort Boys. De ploeg uit Sneek staat net als SC Franeker op 4 punten na twee gespeelde wedstrijden. Aanvang 14.30 uur.