SC Franeker JO11-1 sterkste in stadsderby!

... (schot)

1e klasse 05

21 september 2019 11:00

Rutger Alkema (Franeker SC JO7-2)

Zowel SC Franeker JO11-1 als JO11-2 komen dit najaar uit in de eerste klasse en dus was de kans groot dat ze ook bij elkaar in dezelfde competitie zouden worden ingedeeld. En gelijk de eerste wedstrijd van het najaar stond dit treffen dan ook op de kalender. Het werd een echte stadsderby die uiteindelijk gewonnen werd door JO11-1 met 3-2 na een 2-0 ruststand.

Bij JO11-1 waren zowel leider Jeroen de Vries (niet fit) als trainer Roberto Stoelwinder (cursusverplichtingen) niet aanwezig, maar zij werden uitstekend waargenomen door Arjan Russchen en Jeroen Bosma. Verder waren beide teams compleet en kon de wedstrijd beginnen.
Na reeds 5' kreeg JO11-1 een corner op rechts die door Dino Stoelwinder werd genomen. Tot ieders verbazing viel de bal net onder de lat gelijk in het doel, 1-0. JO11-1 had daarna de overhand en het was de handige Jesse Loonstra die op links de bal kreeg van Sil de Vries en beheerst scoorde, 2-0. JO11-2 bleek vooral gevaarlijk bij lange ballen naar voren, maar keeper Thijs Russchen en zijn verdediging (Divayo, Matthijs Groot en Jarno Miedema) hielden het doel schoon tot aan de rust.

De tweede helft ging eerst vrij gelijk op. Feije Santema probeerde centraal op het middenveld zijn voorspelers te bereiken, maar had het lastig tegen zijn clubgenoten. Ook Max Bosma (vandaag op meerdere posities spelend) probeerde met schoten op doel de voorsprong te vergroten. Na tien minuten stevig, maar sportief voetbal zag Jarno Dino in zijn ooghoek. Dino kwam los van zijn directe tegenstander, omspeelde de keeper en schoot vervolgens de bal in het lege doel, 3-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar wederom via een lange bal van de keeper naar de voorhoede van JO11-2 raakte de verdediging van JO11-1 in verwarring, waarna de spits zijn team terug bracht in de wedstrijd, 3-1.
Daarna kwam hét moment van de wedstrijd. Sil schoot de bal na een mooie aanval hard en hoog in het doel, 4-1 en iedereen van JO11-1 blij. Ondanks dat iedereen had gezien dat het een terecht doelpunt was, werd er vanwege een gat in het net geprotesteerd en de (vrijwillige) pupillenscheidsrechter had blijkbaar de situatie niet goed gezien. Doelpunt niet toegekend en vanuit de volgende lange bal wist JO11-2 te scoren. Ondanks de teleurstelling van het niet toegekende doelpunt wist JO11-1 de overwinning binnen te halen. Eindstand 3-2.

Komende week is JO11-1 vrij. Daarna volgt een lange reeks van tien zaterdagen achter elkaar een wedstrijd. Lekker blijven trainen en proberen nog iets sneller de bal rond te spelen. Over twee weken volgt de uitwedstrijd tegen Trynwalden, start 9.00 uur te Oentsjerk.