3 - 3

Franeker SC JO15-1

Groep 1 19

14 september 2019 9:00

JO15 was na 2 nipte nederlagen in de bekercompetitie gebrand op een goed resultaat in de laatste poulewedstrijd.
Tegenstander was koploper VEV uit Leek, dat moest winnen om door te gaan in de beker.
In de 6e minuut vond Rutmer Olaf die de 1-0 binnentikte. Halverwege scoorde VEV de gelijkmaker en kon Franeker opnieuw beginnen.
Na een pass van weer Rutmer wist Jan-Tymen met een goed schot Franeker weer op voorsprong te zetten. Helaas was deze voorsprong van korte duur, want 1 minuut later was het alweer 2-2 na een fout in de verdediging.
Twee minuten later wist Rutmer Franeker voor de 3e keer op voorsprong te zetten, maar ook nu maakte VEV vlot weer gelijk en gingen de teams met een 3-3 stand rusten.
In de 2e helft werd er niet meer gescoord, waren er de nodige blessures (vooral Jetze moest het ontgelden) en steeg de iritatie. VEV moest winnen, maar dat wist Franeker te voorkomen, waardoor het VEV uit de beker stootte.
Trainer/coach Mick Brants sprak van een leuke wedstrijd, die perspectief biedt voor de competitie. Zeerobben zal dan de eerste tegenstander zijn. As. zaterdag om 9.00 uur op veld A in Franeker.