75'
Remco Metselaar (penalty)

6e klasse 13

28 september 2019 14:30

Nadat de eerste competitie wedstrijd verloren werd tegen het aardig sterke Leovardia 6, daar moest de ploeg zich vandaag revancheren tegen de buurman uit Tzummarum.  Beide ploegen kennen elkaar goed want vorig jaar troffen beide ploegen elkaar ook al en toen wisten beide teams eenmaal de overwinning te behalen. Waar trainer de Vries zijn manschappen woensdag voorbereide middels de training daar lag zijn assistent Westra in de bosjes te gluren naar de training van de thuisploeg. Een slimme zet van Westra want verliezen in je eigen woonplek zou natuurlijk een schande wezen De voorbereiding was dus goed en dus kon er zaterdag weinig meer fout gaan.

Gala voorstelling a la tikkie takkie

Om 14:30 kon er dan eindelijk afgetrapt worden op het hoofdveld van Tzummarum. De bal rolde en al snel bleek dat de Franekers de bovenliggende partij was. Middels snel druk zetten konden de ballen snel veroverd worden waarna de geel blauwe kolonie de bal soepeltjes rond lieten gaan in de ploeg.  De eerste kansen waren dan al snel een feit maar tot doelpunten leidde dit nog niet. De thuisploeg wilde er wel uit komen maar dit lukte nauwelijks en dus had keeper Oegema het vrij rustig. Na twintig minuten spelen werd de ban dan echt gebroken. Na een goede actie kwam de bal terecht bij Leeroy Jellema en middels een goede actie wist hij de bal goed binnen te werken 0-1. Dit bleek het officiële startschot te wezen van het doelpuntenfestijn. Vijf minuten later was het weer raak voor de gasten. Het was Teunis van der Boon die goed bediend was en met een ferme trap liet hij de keeper kansloos 0-2. Drie minuten later herhaalde dezelfde van der Boon het kunststukje opnieuw en weer liet hij de keeper kansloos 0-3. De Franekers waren heer en meester en middels goede aanvallen over verschillende schijven ontstond er kans op kans. In de laatste zes minuten van de eerste helft werd de score verder uitgebreid door de gebroeders Jellema. Met twee doelpunten van Leeroy en één doelpunt van Jeffrey werd de ruststand bepaald op 0-6.

Slordig en te gehaast richting de dubbele cijfers.

De tweede helft ging weer van start en de bedoelingen waren duidelijk. Blijf voetballen en dan moet de tien zeker gehaald worden. Voetballen wou men ook wel maar het was een stuk slordiger dan de eerste helft. De passing was niet altijd meer even scherp en teveel mensen wouden voor eigen glorie gaan. Hierdoor kon de thuisploeg iets gemakkelijker stand houden dan in het eerste bedrijf en dat zorgde voor veel opluchting bij de rood witten. In de tweede helft werden de ruimtes steeds groter en hierdoor kreeg de thuisploeg de kans om er uit te komen, maar doordat deze ploeg ook slordig was wist het niet hele grote kansen te creëren! Uiteindelijk viel het volgende doelpunt na 58 minuten spelen. Een toegekende vrije trap werd door Arne Tigchelaar rustig binnen geschoten en daarmee bracht hij de stand op 0-7. Maar na dit doelpunt bleef het weer een tijd rustig en dus kon je concluderen dat de overwinning wel binnen was. Nu reikte alleen nog de vraag of men de tien zou halen en of de nul op het scorebord zou blijven staan. Die laatste vraag kon worden beantwoord met een nee! Het is de 72ste minuut als Tzummarum een corner mag nemen. De bal werd genomen waarna de voorzet van dichtbij werd binnen geknikt 1-7. Een domper voor keeper Oegema want hiermee wist hij niet zijn doel schoon te houden. Maar ondanks deze tegentreffer bleven de Franekers zoeken naar het volgende doelpunt en deze kwam er ook een kwartier voor tijd. Na een overtreding in het zestien meter gebied werd de toegekende penalty binnen geschoten door Remco Metselaar 1-8. In de slotfases werd er niet meer gescoord en dus werd er een grote overwinning behaald door de mannen van interim coach Westra.

Lijn doortrekken

De overwinning was dus een feit en gezien het spelbeeld een dik verdiende overwinning. Maar nu is het zaak om deze lijn door te trekken en wel tegen het altijd zware ONS Sneek 5. Deze ploeg heeft net als de Franekers drie punten uit twee duels en dus beloofd het een leuke wedstrijd te worden. Het duel op 05-10-2019 wordt gespeeld in de Franeker arena en vangt aan om 15:00. Een ieder is welkom maar onthoud wel VOL = VOL!!