JO13-1 komt tekort tegen JO13-1 Woudsend

James Geurtin

Zaterdag 1 februari speelden de jongens de eerste wedstrijd na de winterstop.

De geelblauwen hadden er zin in ondanks de harde wind en kou. Helaas kan Levi door ziekte niet mee doen.

Met de wind in de rug beginnen de jongens voortvarend aan de wedstrijd.

De start van de wedstrijd is wat rommelig waardoor er veel balverlies is voor de Franeker jongens. Al binnen enkele minuten weet Woudsend een kans te benutten waardoor het 0-1 wordt. Dit overrompelt de jongens zichtbaar. Maar de strijders geven niet op en zetten door.

Stijn gaat na enkele minuten de strijd aan, sprint richting het goal, echter het schot wordt door de keeper gestopt maar de bal komt weer in het veld waardoor Stijn zijn kans voor ogen ziet.

Door een mooie intikker (voor opa) scoort Stijn de 1-1. Het goal wordt groots gevierd waarna de jongens vol goede moed verder gaan. Op het middenveld weten de jongens Jort, Philip en Koen hun werk goed te volbrengen waardoor er mooie duels aanwezig zijn.

Waar de jongens elkaar voor de winterstop goed wisten te vinden in het veld, is dat nu wat lastiger. De bal wordt regelmatig door de tegenstander geblokt waardoor er veel balbezit verloren gaat.

Dit weten de vededigers Jorrit, Abe en Milan keurig op te vangen door goed teamwork te laten zien en hun mannetje te staan in pittige duels. Toch weet Woudsend voor rust nog een goal te maken waardoor het 1-2 staan in de pauze.

De wedstrijd kan alle kanten nog op maar omdat de Franekers de tweede helft tegenwind wordt zal het een lastig karweitje nog worden.

Na wat limo staan de jongens weer goed gemutst op het veld. Strijd is er zeker, maar het lukt net niet steeds.

Enkele mooie kansen voor Franeker zijn er zeker. Tieme heeft nog een prachtige kans maar de bal raakt helaas net naast.

Ook Karsten rent zich de benen uit zijn lijf om de grotere jongens uit de verdediging af te bluffen.

Voor Woudsend zijn inmiddels ook de nodige kansen geweest maar keeper Sake kan de meeste ballen erg goed opvangen.

Liam en Jitse weten elkaar goed te vinden waardoor Thymonog een mooie kans heeft kunnen creëren. Echter, de keeper van Woudsend weet ook wat hij moet doen en keept de bal.

Helaas weet Woudsend vlak na elkaar nog twee goals te scoren waardoor het scorebord een 1-4 laat zien.

Enigszins teleurgesteld verlaten de jongens het veld, wat ook begrijpelijk is omdat er meer had in kunnen zitten. Voor volgende week mogen de jongens naar Blauw Wit die we in de najaar competitie ook zijn tegen gekomen. Ook dit beloofd vooraf een mooie spannende wedstrijd te kunnen zijn!