... (penalty)

Groep 2 16

5 september 2020 15:00

Opstelling

Franeker – In de tweede ronde van de beker kwam vv Makkum op bezoek bij Sportclub Franeker. De gasten lieten zien een stuk verder te zijn in de voorbereiding dan de Franekers.

Na het eerste bekerduel met 2-0 te hebben verloren tegen 3e klasser SDS, waarin het onderlinge verschil niet eens heel erg groot was maar SDS een stuk volwassener was in het benutten van kansen moesten de mannen van interim-trainer Koen Oosterveld het nu opnemen tegen wederom een 3e klasser vv Makkum. De bezoekers hadden hun eerste duel met 3-0 gewonnen van Mulier. De aspiraties van SC Franeker konden al na 4 minuten in de ijskast. De bal werd achterin knullig inleverde en de spits van Makkum pakte het cadeautje simpel uit, 0-1. Na een kwartier spelen, waarin Makkum druk hield op de helft van Franeker, kopte Gerben de Boer raak uit een hoekschop voor de bezoekers en zodoende de score verdubbelde, 0-2. Na deze treffer kreeg Franeker iets meer ruimte om zelf ook aan voetbal toe te komen en kansen te creëren. Johan de Vries was vanuit een corner dichtbij de aansluitingstreffer maar de sluitpost van Makkum kon de bal ternauwernood keren. Nadat Marco de Groot vlak voor rust het nog eens mocht proberen voor de Franekers maar zijn schot naast zag gaan sloegen de bezoekers voor de derde maal toe. Middels een snelle counter waarbij de achterhoede van de gastheren te kijk werd gezet was het Jelle Attema die de 0-3 aantekende.

Met drie verse ervaren krachten wilde Franeker het de tweede helft uit een ander vaatje tappen. Voordat de toeschouwers hun plekje weer hadden gevonden was het echter weer Makkum wat direct toesloeg. De 0-4 die overigens niet had mogen gelden daar Willem van Duijn met twee handen werd vastgehouden kwam wederom op naam van Jelle Attema. Nog niet een minuut later kregen de bezoekers ook nog een penalty toegewezen na pootje haken in het strafschopgebied. Jelle Attema wist wel raad met de geboden kans en voltooide zodoende een hattrick op zijn naam. In het vervolg van de wedstrijd probeerde Franeker wel aan te zetten en liet het af en toe zien echt wel te kunnen voetballen maar ontbrak het aan enerzijds stootkracht en anderzijds geluk. Zowel Stijn van der Geest als Karst Hannema waren dichtbij een treffer maar beide spelers zagen hun inzet verdwijnen op de paal. De wedstrijd eindigde in een 0-5 overwinning voor de bezoekers.

Voor SC Franeker is er nog veel werk aan de winkel, het scorend vermogen zal snel moeten komen en ook het samenspel zal snel beter moeten. Er is natuurlijk een hoop veranderd sinds de zomerstop qua spelers waardoor men moet wennen aan elkaar en de jonge jongens moeten wennen aan het seniorenvoetbal maar ook met het huidige materiaal moet men beter kunnen. A.s. zaterdag staat het derde en laatste bekerduel op het programma en mag Franeker het opnemen tegen Mulier uit Witmarsum. Het duel wordt in Franeker afgewerkt en start om 15.00 uur.