Tjitse Oegema (afstandschot)
88'

Groep 3 15

5 september 2020 16:30

Het is zaterdag 5-9-2020 als er voor SC Franeker 5 de eerste belangrijke wedstrijd op het programma staat. Na een dramatische oefen nederlaag tegen het zesde was het even afwachten hoe de mannen vandaag uit de wedstrijd kwamen. In vergelijking met de oefenwedstrijd waren een groot aantal belangrijke krachten terug in het elftal en dat was gelijk te merken in deze wedstrijd. De kuip zou na deze wedstrijd weer een stapje dichterbij zijn want er werd een knappe overwinning behaald tegen het pietereske Bakhuizen 2!

Rust en vertrouwen

Startend in een 4-3-3 formatie floot scheidsrechter de Vries om 14:25 voor het begin van de wedstrijd. Je kon merken in de beginfase dat de Franekers geconcentreerd ten strijde trokken al leidde dat nog niet tot grote kansen. Waar de thuisploeg de bal geduldig liet rondgaan daar waren de gasten uit Bakhuizen slordig en te gehaast. Maar zoals gezegd grote kansen ontstonden er aan beide kanten niet en daardoor bleef de brilstand lang op het bord staan. Dit veranderde  echter na vijfentwintig minuten gespeeld te hebben. Het was keeper Taede Westra die een geweldige lange bal gaf waarna de alerte Aso Hamedi de verdediger en keeper van de gasten te slim af was en de bal op uitstekende wijze wist binnen te werken 1-0. Gezien het wedstrijdbeeld een verdiende tussenstand maar nu moest de ploeg het wel zien vol te houden. De thuisploeg bleef echter goed geconcentreerd spelen en dus was de ruststand 1-0.

Concentratie nam wat af

De tweede helft begon en interim coach Metselaar besloot drie wisselingen door te voeren. Door de wisselingen kon je merken dat de Franekers er niks op achteruit gingen want de ploeg begon weer fel aan het tweede bedrijf. Het tweede gedeelte was vier minuten onderweg als Jeroen Meinders goed de diepte wordt ingestuurd, hij behield goed het overzicht waarna hij de bal goed klaar legde voor de goed meegelopen Marcel Koning en deze wist de bal koeltjes binnen te leggen 2-0. De marge was verdubbeld en dus leek het duel gespeeld te wezen. Maar niets was minder waar want de gemakzucht sloop er wat in bij de thuisploeg en hierdoor konden de gasten enkele keren gevaarlijk door breken. Met nog veertien minuten op de klok was het Andre Veenstra die te hard door ging op zijn tegenstander waardoor hij met een gele kaart tien minuten naar de kant moest. Een lastige fase volgde er en de aansluitingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Met nog elf minuten op de klok wist keeper Westra goed te redden maar de rebound werd snoeihard binnen gewerkt 2-1. De spanning was dus weer volledig terug en dus was het in de slotfase alle hands aan dek voor de klokkendieven. Maar dan met nog twee minuten op de klok werd de bal goed afgesnoept van de verdediger waarna good old Tjitze Oegema alleen op de doelman afging en de bal van grote afstand over de uitkomende keeper wist te leggen en deze zag eindigen tegen het netje 3-1. Kort hierna volgde het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Vries en daarmee boekte de Franeker ploeg een verdiende overwinning.

In de beker is de ploeg dus weer een rondje verder en dus kan het vizier nu gericht worden op de competitie. Het doel is om bovenin mee te doen en met deze ploeg en de scherpe instelling van de eerste 65 minuten moet dat zeker lukken. Te beginnen volgende week zaterdag in de uitwedstrijd tegen Blauw wit’34 10. Deze ploeg is ook door in de beker want het boekte een minimale 4-3 overwinning op SSS’68 2. De wedstrijd in Leeuwarden begint om 15:30 wat dus betekent dat de derde helft iets eerder begint dan deze zaterdag.