... (schot)
49'

1e klasse 03

19 september 2020 10:30

Zaterdag 19 september 2020 was de eerste speelronde van de eerste klasse 03 waarin SC Franeker JO13-1 uitkomt. De uitwedstrijd tegen het Leeuwarder SC Leovardia JO13-1 werd een vrij gemakkelijke overwinning voor de Franekers. Na een ruststand van 1-5 werd de tweede helft een kopie van de eerste helft en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 2-9.

Onder goede weersomstandigheden begon Franeker sterk. Al in de eerste minuut zette Philip zodanig druk op de keeper dat deze de bal niet goed verwerkte en de 0-1 door diezelfde Philip om de oren kreeg. Franeker bleef daarna de tegenstander onder druk zetten, waardoor er vooral op de helft van de tegenstander werd gespeeld. Een verre assist van rechtsachter Matthijs betekende via linksmid Koen de 0-2 en kort daarna gaf Koen op links een mooie dieptepass op linksvoor Philip die op zijn beurt de bal strak voorzette op de goed vanaf de rechterkant meegelopen Liam die de bal feilloos in het net tikte, 0-3. De vrije trap die Franeker in de twaalfde minuut kreeg werd op de lat geschoten door Liam, maar in de eerstvolgende aanval bereikte rechtsvoor Dino de goed meegelopen midmid Karsten die hier wel raad mee wist, 0-4. Toen de Franeker-storm een beetje geluwd was kreeg Leovardia iets vaker de bal en uit de derde corner in korte tijd viel de bal voor de voeten van één der zwart-gelen en werd de tegentreffer geïncasseerd, 1-4. Gelijk daarna was het Karsten die een mooi steekpassje van Milan doeltreffend afrondde en de ruststand aantekende, 1-5.

De tweede helft werd zoals gezegd een lopie van de eerste en binnen 10 minuten had SC Franeker JO13-1 alweer drie keer gescoord. De sterke Milan die vanuit centraal achterin opstoomde door het midden schoot in de loop (technisch een moeilijke actie) met zijn linkerbeen (waarop hij afgelopen jaar veel heeft geoefend!) vanaf ca. 20 meter hard en hoog in het doel van de verbouwereerde Leovardia-goalie, 1-6. Kort daarna bereikte rechtsvoor Dino via een sliding de goed meegelopen Bauke die gelijk schoot en via de grond de verre linkerhoek vond, 1-7. Wederom Bauke rondde goed voorbereidend werk van Milan af, 1-8. Daarna luwde de Franeker-storm enigzins en ondanks goede schoten van oa. Wessel, Jitse en Karsten bleef het lange tijd 1-8. Na een te korte uittrap van de keeper wist Dino de bal goed op te vangen en van afstand de 1-9 te scoren. Ook Boaz probeerde het daarna van afstand, maar zijn strakke schot over de grond ging helaas net naast. Het tweede doelpunt van Leovardia was een kleine teleurstelling voor de goed verdedigende Franekers (Hidde, Nick en keepster Maren speelden ook vandaag weer een solide wedstrijd) want een voorafgaande overtreding op Milan werd niet als zodanig beoordeeld, 2-9.

Een goede seizoensstart dus voor team SC Franeker JO13-1. Komende zaterdag wacht het eerste thuisduel. Tegen Blauw-Wit '58 JO13-2 zal met dezelfde inzet gespeeld moeten worden, willen de spelers wederom een goed resultaat behalen. Eerste fluitsignaal 8.30 veld A.