Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 48

Vogelstún 24
8851EL
TZUMMARUM
tel. 0518-481991

Tzummarum – Op een uitstekende grasmat ontving vv Tzummarum de buren uit de stad: Sportclub Franeker. Tzummarum heeft in Henk Mulder uit Dronryp een nieuwe trainer gevonden en zal met het toevoegen van een aantal jeugdspelers moeten gaan bouwen aan een vernieuwde selectie. De thuisclub wilde zich tegen Franeker revancheren na een valse start in en tegen vv Arum (5-0).

De thuisclub bleek bij de start van de wedstrijd beter bij de les dan de gasten uit Franeker. De Franekers begonnen slordig aan het duel en na drie minuten spelen kwam Tim Grond gevaarlijk door en nam het doel van Irolt Biesma onder vuur. De Franeker doelman wist op fraaie wijze redding te brengen. Uit de daaruit voortgekomen hoekschop kopte Cor Grond net naast. Franeker was wakker geschrokken en twee minuten later vergat Gerlof Dijkstra zijn individuele actie te belonen, zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Tzummarum. In de 11e minuut was het wel raak. Sander Hoekstra zette goed druk, waarna de bal plots voor de voeten van Gerlof Dijkstra viel, hij liftte de bal over de doelman in het lege doel, 0-1. Na een kwartier leek Franeker de score al te verdubbelen, een vrije trap van Sander Hoekstra belandde op de paal, Rimar Uijthof kreeg de rebound voor zijn voeten, maar schoot de bal over het doel van de thuisclub.

Ondanks de kansen die de gasten nog kregen via Gerlof Dijkstra en Sander Hoekstra, kon Franeker trainer Patrick de Jong nauwelijks tevreden zijn over het vertoonde spel. Onnauwkeurigheid in de passing zorgde voor een rommelige wedstrijd, de gasten die op papier over meer kwaliteiten zou moeten beschikken, speelde met weinig overtuiging. De thuisclub kreeg voor rust enkele mogelijkheden om de slordigheden af te straffen maar liet dat na. Ondanks het matige veldspel kwam Franekers tweede treffer fraai tot stand. Een prachtige steekpass van Sander Hoekstra bracht Rob Postma in stelling, oog in oog met de doelman schoof Postma de bal beheerst binnen, 0-2.

Na de pauze was het een eenrichtingsverkeer. De Franekers kwamen een stuk scherper uit de kleedkamer. De gasten creëerde diverse mogelijkheden, zo werd een inzet van Dijkstra maar net van de lijn gehaald en kreeg Hoekstra tot tweemaal toe de bal niet langs de doelman van de thuisclub. Diezelfde Hoekstra leverde in de 53ste minuut een puntgave voorzet af op Mathieu van der Veen, de rappe aanvaller kopte tijdens zijn officiële debuut alla Beb Bakhuys de bal tegen de touwen, 0-3.

Het feest kon voor de debutant niet op toen hij twee minuten later opnieuw de meegereisde supports kon laten juichen. De ingevallen Yannick Strampel gaf een prachtige steekpass, waarna Van der Veen achter de laatste linie van Tzummarum opdook en de steekpass promoveerde tot een doelpunt, 0-4. In het vervolg van de tweede helft creëerde Franeker legio mogelijkheden en kreeg het publiek een aantal fraaie aanvallen voorgeschoteld, maar de Franekers faalden keer op keer in de afronding. Het hardwerkende vv Tzummarum kwam in de tweede helft niet of nauwelijks van eigen helft, toch verdient de thuisclub een groot compliment voor de strijd die wel degelijk werd geleverd.

Komende zaterdag krijgt vv Tzummarum derdeklasser vv Makkum op bezoek, die zich zaterdag lieten verrassen door vv Arum (1-2). Sportclub Franeker is dus gewaarschuwd. Zij ontvangen aanstaande zaterdag in eigen huis vv Arum, dat door de verrassende overwinning aan kop gaat in deze beker poule.