Fonteinwei 21
8567JT
OUDEMIRDUM
tel. 0514-571916

Oudemirdum – Tussen enkele sneeuwvlokjes door overwon de zon de strijd en was het aangenaam vertoeven langs de lijn in Oudemirdum. De Franeker trainers Patrick de Jong en Chris Alkema kregen voorafgaande aan de wedstrijd te maken met een dikke tegenvaller. Aanvoerder Edwin Hiemstra moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan en lijkt de komende weken ook niet inzetbaar. Desondanks wisten de Franekers te overtuigen en haalden hun gram op de eerder dit seizoen verloren wedstrijd tegen NOK.

Het zaalvoetbal in Franeker blijft als een blok beton aan het been hangen. Hoewel plezier hoog in het vaandel staat is het voor de fysieke gesteldheid van de 1e selectie spelers niet wenselijk om op vrijdagavond deel te nemen aan het bedrijvenzaalvoetbal competitie. Zeker als ze op het veld een stap omhoog willen maken. Jan van Duijn nam de plaats van Hiemstra in. Op een moeilijk bespeelbaar veld knokte de thuisclub voor haar laatste kansen. Het spelbeeld van de eerste helft was dan ook enigszins rommelig, Franeker had veelal de bal en NOK streed voor elke meter en probeerde gevaarlijk te worden in de omschakeling maar was niet bij machte om het doelman Dennis Zijlstra lastig te maken. Op het half uur was er een eerste grote kans voor Franeker, na een voorzet van Stijn van der Geest kopte Marco de Groot net naast. Verder wist Franeker maar moeilijk kansen te creëren, het kreeg wel liefst zeven hoekschoppen maar echt gevaar leverde dit niet op. Tot drie minuten voor rust. De uitstekend spelende Sander Justin Hoekstra wist zich knap vrij te spelen en dook het zestienmeter gebied in. Marco de Groot fungeerde als bliksemafleider waarna Hoekstra de bal terug legde op Gerlof Dijkstra die de bal vervolgens overtuigend tegen de touwen schoot, 0-1.

In de tweede helft was het Franeker wat de klok sloeg, het had binnen een kwartier de wedstrijd al lang en breed kunnen beslissen. Fraaie aanvallen met dito kansen werden niet verzilverd. Zo werd Gerlof Dijkstra weggestuurd, ging voor eigen geluk waar een tikkie breed op Sander Hoekstra vrij wel zeker een doelpunt had opgeleverd. Moet gezegd worden dat de doelman van NOK uitstekend redding bracht. Kort daarna werd na een prima aanval over links Marco de Groot bereikt, hij behaalde de achterlijn en behield het overzicht en trok de bal terug op Dijkstra maar werd gehinderd door het veld en zodoende kon hij de bal niet tegen de touwen werken. Kort daarna leek De Groot geheel vrijstaand een voorzet van v/d Geest binnen te koppen maar de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Het duurde tot de 72ste minuut alvorens Franeker de wedstrijd definitief in het slot gooide. Een hoekschop leek te worden verzilverd maar kon net van de lijn worden gehaald. De bal kwam vrijwel naast het doel bij Sander Hoekstra die bedacht zich geen moment en volleerde de bal hard via een tegenstander in het doel, 0-2. Amper een minuut later maakte Franeker gedaan werk. Opnieuw ontsnapte Gerlof Dijkstra aan de aandacht en nu was hij wel trefzeker en liet daarmee de doelman kansloos, 0-3. In het laatste kwartier waren de inmiddels ingevallen Cor Boonstra en Mathieu van der Veen nog dicht bij een treffer maar bleef een grote score NOK bespaard. Dinsdagavond staat de inhaalwedstrijd in en tegen Tollebeek op het programma. Mocht Franeker met de drie punten aan de haal gaan dan komt het op de 2e plaats in de 2e periode en komt alles aan op de laatste speeldag van de 2e periode komende zaterdag. Voor Franeker wacht dan de klassieker; SC Franeker – SC Bolsward aanvang 15.00u.