Oranje Nassaulaan 21
8448MT
HEERENVEEN
tel. 0513-631360

Na drie bekerwedstrijden gespeeld te hebben was het afgelopen zaterdag 25-9-2021 tijd voor de start van de competitie. Voor het grootste gedeelte van de groep waren de bekerwedstrijden de eerste minuten op het grote veld en dus was het logisch dat de ploeg wennen moest. Toch werd er niet verkeerd gespeeld en wist het vorige week zelfs te winnen met 2-7 van Beetgum M015-1. Nu dus de start van de competitie en dat gebeurde met een uitwedstrijd tegen VV Heerenveen M015-2.

Rustige eerste helft

Het eerste bedrijf startte en al gauw merkte je dat de geel blauwhemden de bovenliggende partij waren. De eerste mogelijkheden waren er dan ook voor de bezoekers maar de doelpunten wilde nog niet vallen. Ditzelfde gold ook voor de thuisploeg maar daarvan gingen de spaarzame momentjes ook er niet in. Maar dan is het minuut twaalf als de bal terecht komt bij Marrit, deze neemt de bal prima mee en met een ferme trap liet zij de keepster kansloos 0-1. Na dit doelpunt bleef Franeker zoeken naar meer maar gescoord werd er niet meer en dus was de ruststand 0-1.

Gretige Franekers

De tweede helft ging van start en je merkte dat er bij de Franekers er een tandje bij ging. Het tempo ging omhoog en dat leidde na vijf minuten spelen in de volgende treffer van dit duel. Arwen ging na goed samenspel op weg naar de doelvrouw en met haar harde kenmerkende trap liet zij de keepster kansloos 0-2. Hiermee was het gaatje geslagen maar de geel blauwe machine wilde doorgaan en dat deed het dan ook. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in de laatste tien minuten want in minuut zestig was het wederom Arwen die kon scoren en daarmee bracht zij de ploeg op een comfortabele 0-3 tussenstand. In de overige negen minuten wist Arwen nog driemaal te scoren en viel er nog een eigen doelpunt te noteren en daardoor eindigde dit duel in een 0-7 eindstand.

Goed begin een vervolg geven

De eerste driepunter is dus een feit en dat is een lekker gevoel. Maar dit is pas het begin en dat heeft pas echt waarde als de ploeg de komende wedstrijden weet om te zetten in resultaat. Te beginnen aankomende zaterdag 2-10-2021 als de ploeg het thuis op neemt tegen Workum M015-1. Deze wonnen hun eerste duel met 4-0 en dus kennen ook zij een prima start. De wedstrijd in Franeker begint om 09:00 op veld B.