Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Speelronde 12 stond afgelopen weekend op het programma, voor zowel Franeker als Creil-Bant genoeg redenen om de volle buit te pakken om ergens bij aan te sluiten. Dat het uiteindelijk een gelijkspel werd was voor de gastheren een grotere teleurstelling dan de bezoekers.

SC Franeker begon zoals het vorige week ook startte en zette vanaf het begin druk op de tegenstander. De eerste kans kwam op naam van gelegenheidsspits Jan van Duijn, hij werd in de 2e minuut door het midden aangespeeld en mocht hierna geheel vrijstaand zijn geluk beproeven. Het gehaaste schot wat volgde ging over. Na 10 minuten spelen werd de thuisclub andermaal gevaarlijk. Een goede vrije trap van Edwin Hiemstra vanaf de linkerzijde kwam bij Gerlof Dijkstra, hij kopte de bal boven op de lat en zo bleef een doelpunt wederom uit. Creil-Bant wist middels een snelle omschakeling vervolgens ook gevaarlijk te worden maar uiteindelijk hoefde keeper Irolt Biesma niet in te grijpen daar de inzet van de spits voorlangs ging. Franeker pakte na deze kans voor de bezoekers de draad weer op en in de 20e minuut was het dan wel raak, een goede uittrap van keeper Biesma werd goed ingeschat door Sander Hoekstra. Na een fraaie lichaamsschijnbeweging zette hij de verdediger op het verkeerde been en verschalkte de doelman met een schot in de hoek, 1-0. Na dit verdiende doelpunt had Franeker voldoende kansen om uit te lopen en de wedstrijd al in een vroeg stadium in het slot te gooien. Na een prachtige pass van Hoekstra dook Dijkstra vrij op voor de doelman van de gasten. Dijkstra kopte de bal over de doelman maar wederom voorkwam de lat een treffer. Kort hierna werd Dijkstra weggestoken en kwam één op één met de keeper, in plaats van de bal breed te leggen op de meegelopen Hannema koos Dijkstra voor eigen succes. De keeper wist bekwaam te redden. Aan de andere kant werd Creil-Bant enkel gevaarlijk met een schot van ruim 20 meter, de inzet werd echter vakkundig naast getikt door Biesma. Net voor rust moest Creil-Bant met een man minder de wedstrijd voortzetten toen de doorgebroken Karst Hannema alleen op weg was naar het vijandelijk doel maar ondersteboven werd gelopen.

Zoals wel vaker wist Franeker in het tweede bedrijf het numerieke voordeel niet uit te buiten. De bezoekers wisten zelfs gevaarlijker te worden dan in de eerste helft en met de lange bal werd er meermaals onrust gestookt in de Franeker-verdediging. Ondanks die momenten bleven grote scoringskansen uit. Het publiek kreeg weinig voorgeschoteld om van te genieten maar mocht toch opveren. In de 75ste minuut werd Hannema wederom onderuit gehaald ditmaal in het strafschopgebied en zodoende kreeg Sander Hoekstra de kans om zijn tweede doelpunt maken. De zwak ingeschoten penalty kon klemvast worden gepakt door de doelman van Creil-Bant. En wanneer je zelf dan het doelpunt niet weet te maken zul je zien dat hij aan de andere kant wel valt. Biesma moest al eens gestrekt voor een knappe uithaal maar op de tweede inzet van dertig meter moest ook hij capituleren, de aanvoerder van de bezoekers kreeg alle ruimte om een afgeslagen bal aan te nemen, te controleren en vervolgens verwoestend raak te schieten, 88e minuut 1-1. Na deze gelijkmaker had Creil-Bant nog één kans om ook nog de volle buit te pakken maar ook nu was Biesma een sta in de weg. Met een teleurstellend gelijkspel was dit niet het vervolg van de knappe overwinning die de Franekers een week ervoor had geboekt. Komende zaterdag mogen ze weer thuis spelen, ditmaal komt Top’63 op bezoek aanvang is 15.00u.