Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Franeker – De voorbereiding op de hervatting van de competitie was voor Franeker veelbelovend. Maar in Sleat trof Franeker de huidige nummer drie van de competitie en dat bleek een pittige tegenstander te zijn.

De thuisclub nam in de openingsfase het initiatief maar verder dan een doelpoging van Sander Hoekstra kwam het niet. Gaandeweg kropen de gasten uit haar schulp en trachtte de thuisclub onder druk te zetten. Het bemoeilijkte de opbouw van de Franekers daar de thuisclub ook nog tegen de harde wind in moest voetballen. Het lukte de Franekers in de persoon van Karst Hannema toch te ontsnappen na een uitstekende actie aan de rechterkant van het veld. Diens voorzet werd op waarde geschat door Marco de Groot die de bal binnen wist te koppen, 13e minuut 1-0. Het wedstrijdbeeld veranderde hierna niet of nauwelijks. De Franekers mede gedwongen door de harde wind, bleven proberen een verzorgde opbouw op de mat te leggen maar hadden hier zichtbaar moeite mee doordat Sleat al in een vroeg stadium stoorde op de helft van de Franekers. Het zorgde er voor dat de thuisclub moeilijk tot kansen kwam, op enkele hoekschoppen en afstandsschoten na bleven de gasten eenvoudig in de wedstrijd. Maar ook Sleat kwam niet of nauwelijks tot kansen. De gelijkmaker kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Een vrije trap werd ingedraaid en binnen gekopt door Kellen Cattell. In eerste instantie wist doelman Dennis Zijlstra redding te brengen maar in de rebound schoot Cattell alsnog raak, 30ste minuut 1-1. Hierna wilde Sleat doordrukken en jacht maken op de voorsprong. Eenmaal waren zij dichtbij maar stuitte Cattell ditmaal op de voeten van doelman Dennis Zijlstra.

In de tweede helft was het in eerste instantie Franeker wat aandrong. Gesteund door de wind in de rug ging het op jacht naar de drie punten. In het eerste kwartier na rust kreeg het hiervoor ook een aantal uitstekende mogelijkheden maar werden er in de eindfase van de aanvallen te vaak verkeerde keuzes gemaakt. Zo leken Karst Hannema en Sander Hoekstra op weg naar doelpunten maar waren de uitkomsten niet zoals door de Franeker supporters gehoopt. Sleat wat gokte op de counter kreeg gaandeweg de tweede helft een uitgelezen mogelijkheid op de voorsprong maar van dichtbij wist Dennis Zijlstra een inzet van Cattell te pareren. Kort hierop was er een vlammend schot van plusminus vijfentwintig meter van Maurits Flapper, maar ook nu wist doelman Zijlstra zich te onderscheiden. Tussendoor had Franeker een uitstekende mogelijkheid na een prachtig schot van Sander Hoekstra welke door de doelman uit de hoek werd geranseld, de rebound leek een prooi voor Marco de Groot maar deze stond buitenspel. De gasten namen genoegen met een punt terwijl de Franekers jacht maakten op de drie punten. In de slot seconde hadden deze ook naar Franeker gemoeten. Een prachtige voorzet van de ingevallen Cor Boonstra kwam in het doelgebied bij de geheel vrijstaande spits Marco de Groot maar zijn kopbal miste de kracht om de doelman van Sleat te passeren. Daarmee kwam er een einde aan een wedstrijd waarin beide ploegen er een interessant treffen van maakten. Komende zaterdag wacht Franeker de uitwedstrijd in Sexbierum tegen AVC.

Foto's zijn gemaakt door Marcel Teensma.