Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 09

Riemer Veemanstrjitte 38
9034HC
MARSUM
tel. 058-2542200

Na de ruime overwinning van vorige week mocht de ploeg van trainer Veenema het ditmaal opnemen tegen SSS’68 uit Marsum. Ook tegen deze tegenstander was SC Franeker een paar maatjes te groot en wist het met ruime cijfers te winnen.

Na vijf minuten op de klok wist SC Franeker het net al te vinden van de tegenstander, het was na een vlotte aanval over de linkerzijde Jay de Vries die de bal goed voor kon geven en waarbij de Gerlof Dijkstra binnen mocht tikken 0-1. Het krachtsverschil was vanaf de aftrap goed te zien en voor Franeker was het zaak om geconcentreerd te blijven en voetballend de oplossingen te zoeken in het drukke 16-metergebied van de thuisploeg. Willem van Duijn mocht na 8 minuten te hebben gespeeld aanleggen voor de tweede van de middag maar zijn uithaal eindigde op de paal. Vervolgens mocht Karst Hannema de score gaan verdubbelen maar ook hij had het vizier nog niet op scherp staan en zag zijn inzet over gaan. In de 35e minuut volgde dan toch de 0-2, een voorzet van Thimo Hellinga werd bij de tweede paal door Hannema prima raak geschoten. Wanneer men in de eerste helft iets scherper was geweest had de score al verder op kunnen lopen maar het ontbrak de ploeg aan scherpte waardoor de laatste bal steeds net niet goed viel.

In de tweede helft werd het grote krachtsverschil uiteindelijk toch uitgedrukt in meer doelpunten waarbij Sander Prins de titel kreeg van mooiste doelpuntenmaker maar hierover later meer. In de 51e minuut was het de ingevallen Jan van Duijn die een voorzet van Dijkstra goed wist binnen te schieten 0-3. Van Duijn kreeg niet veel later wederom een kans om Marsum pijn te doen maar ditmaal ging zijn inzet over. Franeker voerde druk nog maar eens op en de tegenstander wat al niet al te fris meer oogde moest vanaf de 75e minuut helemaal capituleren. Wederom een doelpunt van van Duijn, hij was het eindstation na een vlotte aanval 0-4. Nog niet een minuut later was het Sander Prins die zijn invalbeurt bekroonde met een wereldgoal, vanaf een met of 20 wist hij de bal richting de kruising te strepen 0-5. De doelpunten vielen ineens als rijpe appelen en SSS’68 zat te wachten op het eindsignaal echter wist Franeker in de laatste 10 minuten nog driemaal te scoren. De 0-6 kwam voor de derde maal deze middag van de voet van van Duijn die hiermee zijn hattrick voltooide. Hannema die ook in het eerste bedrijf raak wist te schieten deed dit in de 86e minuut nog eens 0-7. In de allerlaatste minuut deed Franeker nog eens van zich laten spreken toen Yannick Strampel van Duijn alleen op de keeper wegstuurde, laatstgenoemde wist inmiddels wel hoe de bal achter de keeper te leggen en deed dit voor de vierde maal nog eens 0-8.

Met deze grote uitslag eindigt voor de Franekers het bekerverhaal daar SC Bolsward groepswinnaar werd na hun 3e overwinning en kan het vizier gericht worden op de competitie welke aankomende zaterdag begint. Het vlaggenschip van SC Franeker start met een uitwedstrijd in Nijeveen waar SVN’69 de tegenstander zal zijn