SC Franeker M017-1 toont voetballende karakter en pakt drie dik verdiende punten

vv Sneek Wit Zwart MO17-2 (9-tal)

4 - 6

Franeker SC MO17-1

... (schot)
3'
... (schot)
16'
... (e.d.)
26'
49'
Assist: Arwen Span
... (schot)
50'
56'
Arwen Span (schot)
59'
65'
78'
82'

tel. 0515-413577

Waar de eerste competitiewedstrijd werd gewonnen tegen Akkrum M017-1 daar ging de ploeg vorige week ten onder tegen het te sterke Bolsward M017-1. Vandaag stond er voor de ploeg een uitwedstrijd op het programma en wel tegen Sneek Wit Zwart M017-2. Een ploeg die haar eerste wedstrijd verloor en dus zou je denken er liggen mogelijkheden voor de Franekers. Na een eerste helft leken de punten in Sneek te blijven maar de Franekers draaide dit geweldig om in helft twee!

Niet thuis geven

Bij de Franekers ontbraken vandaag enkele spelers wegens werk en tweemaal een blessure. Maar de geblesseerde Tessa en Arwen gingen wel mee om hun ploeg te steunen en daaruit blijkt wel dat het een hecht collectief is. Er werd dan ook besloten om vandaag 9 tegen 9 te spelen en dat was toch wel even wennen.

Aan de warming van de Snekers te zien leken er kansen te liggen want die ploeg had wel een fysiek grote dame in de gelederen maar wanneer je keek naar het pass en trap spel van deze ploeg dan zou je denken dit word een makkie. Wellicht namen de Franekers dit wat te letterlijk over want vanaf minuut één bleek dat de geel blauw hemden niet lekker in de wedstrijd zaten. De thuisploeg speelde voornamelijk de lange bal op de lange Suus en daar hadden de verdedigers hun handen vol aan. De meiden van de kaatsstad probeerde het wel maar in het laatste stadium was men niet scherp genoeg of werden de gaten goed dicht gelopen door de verdedigster van de thuisploeg. Na drie minuten spelen was het al raak voor de thuisploeg. Een diepe bal over links kwam terecht bij Suus en deze schoot de bal in de korte hoek binnen 1-0. Een tegenvaller voor de gasten die maar niet goed in de wedstrijd kwamen. Het was net als tegen Bolsward niet scherp genoeg en er werd te weinig goed doorgeschoven in aanvallende en verdedigende zin. Na zestien minuten spelen leidde dit tot een verdubbeling in de score. Een aanval over rechts kwam terecht bij de vrijstaande spits en deze wist de bal simpel binnen te schieten 2-0. Toch bleef het een voorspelbaar spelletje van de thuisploeg want het was steeds de lange bal op Suus en dan moest zij er maar iets mee gaan doen. Voetballend was de ploeg uit Sneek dus niet sterk en zij kenmerkte zich voornamelijk door te duwen, te laat wezen en daardoor overtredingen te maken en dat moesten de Franekers enkele malen bekopen met pijntjes. Maar ondanks dat voetbalde de gasten niet goed en na minuut 26 werd het ook nog 3-0 middels een eigen doelpunt. In het verloop van het eerste bedrijf bleef het spel op en neer gaan maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde het eerste bedrijf in 3-0.

De ommekeer met heer en meester voetbal

Waar de meiden in de rust eerst met elkaar overlegde over het hoe en wat daar benoemde de coaching staf daarna nog enkele punten. Er moest wat veranderen en dat hadden de meiden zelf ook door. Arwen besloot ondanks haar blessure zich toch te gaan omkleden want ze wilde koste wat het kost meedoen en het team helpen en ondersteunen. De tweede helft begon en al snel zag je dat de geel blauw hemden een heel stuk scherper uit de box waren gekomen. Duels werden nu meer en meer gewonnen, de scherpte was weer terug en in balbezit ging het balletje goed rond. Dat leidde uiteindelijk in de 49ste minuut tot de aansluitingstreffer. Het was Rianne die de bal ontving en haar schot viel goed en hard binnen 3-1. Het gaatje was dus weer iets verkleind maar vanaf de aftrap werd dit gelijk weer vergroot naar drie. Een diepte bal kwam terecht bij Suus die het duel aan ging met keepster Lise, deze laatste leek als winnaar uit de strijd te komen maar middels een overtreding op de keepster wist de spits de bal in het lege doel te schuiven 4-1. Een domper voor de meiden maar de wedstrijd duurde nog ruim een half uur. Gelijk na dit doelpunt kwam Arwen in de ploeg en hierdoor moest de verdediging van de thuisploeg nog meer keuzes maken want met de fysieke en snelle Arwen en de creatieve snelle andere aanvalsters en middenveldsters werd het een ware belegering richting het doel van de Snekers. Dit leidde in de 56ste minuut tot de volgende Franeker goal. Een goede bal van Rianne kwam terecht bij Arwen en deze wist de bal kiezelhard binnen te werken 4-2. Was een ommekeer dan toch in de maak? Ja zou je denken want de Franeker meiden waren heer en meester en speelde met veel strijd en passie op de helft van de tegenstanders. Drie minuten na de vorige treffer was het wederom raak, Arwen speelde de bal goed op Rianne die koel bleef en de bal goed in het hoekje wist te leggen 4-3. Alles was weer mogelijk en dat merkte je ook bij de thuisploeg  want met nog ruim vijfentwintig minuten op de klok begon de thuisploeg al met tijd rekken en meer en meer overtredingen te maken. Maar ondanks dat bleef de geel blauwe trein razen over het spoor. Nadat er enkele mogelijkheden nog gemist waren werd het een kwartier voor tijd gelijk. Wederom was het Arwen die Rianne bediende en wederom legde zij de bal in het mandje 4-4. Een ware ommekeer van de Franekers en gezien het spelbeeld was dit dik en dik verdiend. Het heerste de tweede helft op alle fronten en daarmee werd de eerste helft al meer en meer vergeten. Maar de ploeg wilde meer en bleef zoeken naar het volgende doelpunt, daarbij moest het verdedigend wel op passen want de lange Suus bleef loeren maar de verdedigers hielden goed stand en Lise hield haar doel met goede reflexen schoon. En dan is daar de 78ste minuut als Marrit de bal goed cross speelt op Rianne en deze bleef wederom ijzig kalm waarna zij de 4-5 op het bord wist te schieten. De ontlading was enorm maar we waren er nog niet en dus moest de ploeg scherp blijven. Maar verdedigend kwam het niet meer in de problemen en aan de andere keer zou het nog eenmaal raak wezen. In de 82ste minuut was er een snelle combinatie waarna Rianne de bal goed doorspeelde aan de linkerkant van het veld op Marrit en deze schoot de bal in de linker korte hoek binnen 4-6. Hierna was het gelijk gebeurd en daarmee behaalde de Franekers een geweldige en dik verdiende overwinning.

De wedstrijd kende dus twee gezichten maar het mooiste gezicht was toch na het laatste fluitsignaal. Iedereen was trots en blij en dat mocht ook wel naar zo’n sterk tweede bedrijf. Met zes punten uit drie duels nestelt deze jonge ploeg zich in de top drie van de competitie en dat is een mooi begin van het seizoen. Volgende week volgt er opnieuw een uitwedstrijd en wel bij nummer vier Hardegarijp M017-1. Deze wedstrijd begint om 10:30 dus wees welkom en moedig de meiden wederom aan.