Jan Rodenhuisplein 1
8801ET
FRANEKER
tel. 0517-390663

Na wederom een onderbreking van 2 weken kwam afgelopen weekend Sleat op bezoek. Waar de Franekers voor de winterstop nog tegen een onnodige zeperd opliep tegen deze ploeg was het ditmaal heer en meester en stuurde men de tegenstander puntloos huiswaarts.

Sneeuw en een vrije speelronde zorgde ervoor dat Franeker wederom een onderbreking had van twee zaterdagen en dus was het de vraag of de ploeg van trainer Venema de juiste vorm nog in de benen had. Het antwoord na 90 minuten was duidelijk ‘JA’. In de eerste helft was het eerste kwartier nog rustig op het veld, beide ploegen wisten geen kansen te noteren al had Franeker wel het meeste balbezit. In de 18e minuut kwam hier verandering in toen Jay de Vries een voorzet vanaf rechts ontving bij de tweede paal, de Vries bleef rustig aan de bal kapte nog een tegenstander uit en wist de bal met uiterste precisie in de verre hoek te krullen 1-0. Gezien de verhoudingen op het veld niet meer dan terecht en voor de Franekers ook wel eens lekker om de eerste de beste kans raak te schieten. Na het openingsdoelpunt voetbalde Franeker vrolijk verder en werd de tegenstander regelmatiger onder druk gezet en dit monde dan ook uit in een paar goede kansen. Gerlof Dijkstra mocht na een vlot lopende aanval de score verdubbelen maar zijn inzet werd geblokt. Hierna was het de beurt aan de Vries om zijn en Franekers tweede doelpunt te noteren toen hij mooi werd weggestoken door Dijkstra maar zijn inzet recht op de keeper schoot en deze dus simpel wist te keren. Sleat wist maar weinig te brengen deze wedstrijd maar had eind eerste helft middels een paar vrije trappen wel iets kunnen forceren, keeper Irolt Biesma die voorlopig de geblesseerde Ramon de Jong vervangt hoefde echter maar weinig te doen om de nul te houden en wat hij moest doen werd goed uitgevoerd. Marco de Groot was voor rust nog dichtbij een treffer toen hij de bal bijna vanaf de achterlijn op doel schoot, via onderkant lat en binnenkant paal vloog de bal echter niet in het doel maar spatte weer terug het veld in.

In het tweede bedrijf bleef Franeker de bovenliggende partij en wist dit in de 64e te bekronen met een prachtige 2-0. Karst Hannema werd gelanceerd op de rechterzijde en leverde een perfecte voorzet af op de inkomende Rob Postma, laatstgenoemde hoefde ‘slechts’ de bal subtiel te beroeren om de keeper kansloos te laten en zo was daar de dus de verdubbeling in score. Sleat probeerde hierna even mee te doen maar het goedgeorganiseerde Franeker liet de tegenstander geen kans om uiteindelijk gevaarlijk te worden. Zelf kreeg het nog wel een aantal hele goede kansen om de score uit te breiden maar dit werd nagelaten. O.a. de ingevallen Sander Prins en Dijkstra kregen een paar hele goede mogelijkheden maar de bal wilde er niet meer in.

Door deze overwinning blijft Franeker in het spoor van koploper QVC, de ploeg uit Stavoren heeft 4 punten meer dan de Franekers maar heeft ook 2 wedstrijden meer gespeeld waardoor SC Franeker mits zij deze 2 wedstrijden zelf weten te winnen weer boven QVC kan komen. Al met al een spannende periode breekt aan waarbij beide ploegen alleen gebaat zijn bij overwinningen. Aankomende zaterdag speelt SC Franeker uit tegen Top ’63.