De Kampen 1
8508RR
DELFSTRAHUIZEN
tel. 0514-541000

Na het zure verlies van vorige week wilde Franeker wat rechtzetten en dus was het in Delfstrahuizen zaak om de draad weer op te pakken. De thuisploeg werd 90 minuten onder druk gezet en de dadendrang van de Franekers kon in de tweede helft omgezet worden in doelpunten.

Voetballend zit het wel snor met de ploeg van trainer Veenema maar scoren mag soms wel wat makkelijker. In de eerste helft liet Franeker zien aan de tegenstander dat er weinig eer voor hen viel te behalen deze middag. Al in de 4e minuut was er een dot van een kans voor Karst Hannema toen deze na een voorzet van Sander Prins de bal voor zijn voeten kreeg maar vervolgens de bal over schoot. Na deze eerste grote waarschuwing bleef het vervolgens in het kwartier wat volgde vrij rustig, het overwicht was er voor de bezoekers maar grote kansen bleven uit totdat Jan van Duijn die ditmaal in de spitspositie kon beginnen werd aangespeeld in het strafschopgebied, van Duijn kon de bal aannemen draaien en afvuren maar ditmaal was de keeper goed bij de les en wist de bal knap te pareren. Nog voor het eerste half uur was gespeeld kwam er een goede kans voor Prins, een snelle en goed uitgevoerde aanval eindigde bij hem. Het schot wat volgde was prima maar ook nu wilde de bal er nog niet in daar de paal het eindstation was en zodoende de brilstand nog op het scorebord bleef. Delfstrahuizen kon heel af en toe middels de lange bal de oversteek maken naar de goal van Franeker en zowaar na 40 minuten een schot op keeper Ramon de Jong vuren, echter werd het schot al snel een rolletje en zodoende makkelijk te keren voor de sluitpost. Nog eenmaal voor rust werden de Franekers gevaarlijk, weer was het Prins die de trekker mocht overhalen maar ditmaal vloog het diagonale schot net voorlangs. Zodoende werd er met een 0-0 stand de kleedkamer opgezocht en had de wedstrijd eigenlijk al beslist moeten zijn.

In het tweede bedrijf bleef Franeker goed doorvoetballen en kon een doelpunt niet uitblijven, de eerste kans ditmaal voor Jay de Vries kon nog ternauwernood gekeerd worden toen hij middels een kopbal dichtbij de openingstreffer was. Zoals gezegd het doelpunt zat er aan te komen en in de 49e minuut was het eindelijk raak, het was Rob Postma die Franeker aan de leiding bracht toen hij een vrije trap van de Vries goed inschatte en zo met het hoofd raak wist te knikken 0-1. Ook na dit doelpunt bleef de druk op het doel van Delfstrahuizen aanwezig en kregen achtereenvolgens Prins en Gerlof Dijkstra een goede kans om de score te verdubbelen maar Prins krulde de bal vanaf 20 meter net langs de verkeerde kant van de kruising en Dijkstra die goed werd weggestuurd passeerde nog wel knap zijn tegenstander maar schoot vervolgens over. In de 77e minuut wist Hannema zijn goede wedstrijd te belonen met een knap doelpunt, hij wist vanaf de rechterzijde goed naar binnen te kappen en schoot vervolgens fraai binnen in de kruising 0-2. Franeker had de smaak te pakken want 2 minuten later lag de bal alweer in het netje bij de thuisploeg. Het was Tjitte Sijbesma die ditmaal liet zien van alle markten thuis te zijn, los van zijn verdedigende taak binnen het team komt hij bij corners mee naar voren en kopte nu in de 79e minuut goed binnen 0-3. De wedstrijd was gespeeld, Delstrahuizen kreeg na deze treffer iets meer ruimte om iets te proberen maar het ontbrak hen aan kwaliteit om daadwerkelijk gevaarlijk te worden en zodoende wist Franeker toch enigszins gemakkelijk de overwinning over de streep trekken en zodoende de druk te houden op koploper QVC.

Aankomende zaterdag speelt men thuis tegen SVN ’69 alwaar de wedstrijd start om 15.00 uur.