SC Leovardia 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

17 september 2016 15:00

Bakker, G.J.

SC Franeker heeft afgelopen zaterdag in eigen huis een 0-2 nederlaag geleden tegen koploper SC Leovardia. De ploeg van trainer Lykle Bleekveld kon zaterdagmiddag geen potten breken in een matig duel.

Het begin van de wedstrijd oogde vooral heel onrustig. Kansen werden er niet gecreëerd en in de eerste twintig minuten gebeurde er weinig. De openingsfase werd vooral ‘gesierd’ door harde overtredingen van vooral Leeuwarder kant. Na 25 minuten spelen was het eerste schot op doel een feit en deze was meteen raak. Leovardia veroverde de bal op het middenveld en via een mooie pass kwam de bal voor de voeten van spits Rozendaal , die uiterst koelbloedig was in de afronding, 0-1. Na het doelpunt kwam Franeker iets meer uit zijn schulp en dit leidde tot een mogelijkheid voor de Franekers. De voorzet van Tom van Dijk was iets te scherp waardoor de keeper de bal moeiteloos kon vangen. Dit was in de eerste helft ook het enige wapenfeit van Franeker kant. In een weinig spectaculaire eerste helft gingen beide ploegen aan de thee met een ruststand van 0-1.

In de tweede helft was er weinig aan het spelbeeld veranderd. Leovardia was iets agressiever en Franeker was niet bij machte om de Leeuwarders pijn te doen. Tien minuten na rust kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Op een voorzet werd niet attent gereageerd door de defensie van Franeker en Ashley Birkenholz was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken, 0-2. Na de 0-2 probeerde Leovardia door te drukken, zonder succes. Leovardia kreeg her en der wat mogelijkheden en hadden veel balbezit maar gevaarlijke doelpogingen vielen echter niet te noteren. Met nog tien minuten op de klok zette Franeker het slotoffensief in, in de hoop op de aansluitingstreffer. Ondanks de pressie van de Franekers zat een doelpunt er niet meer in. Door de 0-2 nederlaag staat SC Franeker met drie punten uit drie duels op een negende plaats in de Vierde Klasse B. Volgende week mag Franeker op bezoek bij VC Trynwalden.