8 oktober 2016 15:00

Scheidsrechter

Groot, J. de

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond er op papier een zware wedstrijd voor de Franekers op het programma. Thuis namen zij het op tegen het hoog geplaatste SC Twijzel wat tot dan toe nog geen punten had verspeeld. De wedstrijd kende uiteindelijk twee gezichten, was het de eerste helft het ontzag wat Franeker voor de Twijzelaren had in de tweede helft was Franeker de gevaarlijkste.

Zoals vermeld was de eerste helft in het voordeel van SC Twijzel, voetballend waren zij sterker en ook de afvallende bal eindigde veelal voor de voeten van hen. Franeker liet zich dan ook ver terugzakken om gegroepeerd de tegenstander op te vangen. Keeper Dennis Zijlstra hoefde uiteindelijk maar één keer handelend op te treden daar Twijzel niet wist om te gaan met het vele balbezit. Een mooie crossbal vanuit de laatste linie bracht de spits van de gasten in goede scoringspositie maar keeper Zijlstra wist zijn schot goed te keren. Ook een aantal corners was niet besteed aan hen en zodoende bleef Franeker toch relatief gemakkelijk overeind in het eerste bedrijf. Aanvallend wisten de mannen van trainer Bleekveld overigens nog niet veel in te brengen, een kansje van Gert Rijpstra in de 38e minuut was het enige wapenfeit maar zijn schot vanaf de rechterkant vloog naast de goal.

De tweede helft kende ten opzichte van de eerste 45 minuten een heel ander Franeker wat brutaler werd en SC Twijzel meerdere keren liet ontsnappen aan een achterstand. Direct na rust waren het wel de gasten die gevaarlijk werden maar de goed geschoten bal was een prooi voor Zijlstra.

Hierna was het de beurt aan Franeker, Jan van Duijn was de eerste die de keeper van Twijzel mocht testen. Aan de linkerkant werd hij de diepte ingestuurd en zodoende kon hij alleen op de keeper afstormen de hoek werd echter goed klein gemaakt en bij de eerste paal kon laatstgenoemde nog net een hand achter de bal krijgen zodat deze kans verloren ging. Het bleek de opmaat te zijn voor een periode dat Franeker goed druk zette en diverse mogelijkheden zou krijgen om een doelpunt te forceren. Zowel Joshua Cuperus als de ingevallen Jeffrey Guertin kregen goede kansen, Jeffrey kreeg de allergrootste kans geboden om de bal tegen de touwen te schieten. Middels een mooie aanval wist Henk Vonk de bal goed voor te zetten op de geheel vrijstaande Guertin, helaas voor de jonge spits was zijn balaanname niet goed genoeg om vervolgens goed uit te halen het schot wat volgde ging helaas naast. Joshua mocht vervolgens aanleggen vanaf randje 16 maar ook zijn schot vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Twijzel mocht in de 80e minuut nog een goede kans noteren maar de kopbal was wederom een prooi van de goed keepende Zijlstra. In de slotminuut van de wedstrijd was het nog Vonk die de bal voorlangs schoot en zodoende bleef de brilstand op het scorebord staan.

Al met al was de 0-0 een terechte uitslag daar beide ploegen hun kansen hebben gehad en beide een betere helft hebben gespeeld. Voor de Franekers is deze uitslag een stimulans voor de rest van het seizoen, wedijveren met de top van de competitie betekend dat men voor niemand bang hoeft te zijn. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Eastermar, de aftrap zal om 14.00 uur zijn.