69'

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

29 oktober 2016 15:00

Tepper, A.

Onder werkelijk schitterende weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de vierde thuiswedstrijd voor Franeker afgewerkt met ASC’75 als tegenstander. Het was deze middag in alle facetten de thuisploeg die liet zien wat hun ambities zijn en stuurde uiteindelijk de heren uit Augustinusga gedesillusioneerd huiswaarts.

Om 15.00 uur floot scheidsrechter Tepper voor de aftrap, met een uitbundig najaarszonnetje was het voor het publiek heerlijk vertoeven aan de Hertog van Saxenlaan. Al in de eerste minuut lieten de mannen van trainer Bleekveld hun spierballen zien door gevaarlijk te worden en het was Jeffrey Guertin die rakelings naast schoot. ASC’75 was gewaarschuwd en Franeker wat een hoop energie in de wedstrijd legde was de scherpste ploeg, afvallende ballen en de duels op het middenveld werden door de thuisploeg gewonnen. Het leverde de eerste 15 minuten op de eerste kans na nog geen gevaarlijke doelpogingen op maar dit veranderde in de 21e minuut nadat Tom van Dijk vanaf rechts mocht opstomen en een goede voorzet wist af te leveren op Jeffrey, het zat de spits echter vanmiddag niet mee en zijn goede kans belande over de goal. ASC’75 wist in de eerste helft uiteindelijk één goede kans te noteren en deze kwam voort uit een vrije trap, Tamme de Boer mocht na bijna een half uur te hebben gespeeld aanleggen en zijn zwabberbal werd door Dennis Zijlstra met een katachtige reflex voor de lijn gekeerd. Na een half uur spelen was daar dan toch de verdiende voorsprong. Het was Jan van Duijn die overigens over de gehele wedstrijd voorop ging in de strijd Steven Bootsma vrij speelde voor de goal en Bootsma wist middels een droge schuiver de sluitpost van ASC’75 te passeren, 1-0.  Nog voor rust wisten de Franekers deze voorsprong te verdubbelen, de kansen tussendoor waarvan er nog wel één had in gemogen werden door de schitterende aanval die aan het doelpunt voorafging teniet gedaan. Gert Rijpstra kwam via de linkerkant op en middels een knappe één/twee mocht hij vervolgens alleen op de goal af en ook hij wist de keeper middels een knappe schuiver te passeren, 2-0. Met deze stand konden de kleedkamers worden opgezocht voor de rust.

In het tweede bedrijf ging Franeker vrolijk door waar het voor rust mee was geëindigd, ASC’75 werd terug gedreven en het was een kwestie van tijd voor er weer gejuicht kon worden door de thuisploeg. Middels Jan en Jeffrey werden de eerste kansen nog niet benut, beide keren wist de keeper het derde doelpunt nog te voorkomen maar in de 65e minuut was het Joshua Cuperus die zijn doelpuntje mocht meepikken, 3-0. De mannen uit Augustinusga kwamen ook in de tweede helft nauwelijks voor de Franeker-goal een van richting veranderd schot vanuit de tweede lijn leek gevaarlijk te worden maar keeper Zijlstra reageerde attent. Met nog ruim een kwartier op de klok wist Jan zijn goede wedstrijd te belonen met een knap doelpunt, hij werd door Joshua bediend en het geplaatste schot vloog feilloos tegen het net achter de sluitpost van ASC’75, 4-0. Franeker liet vervolgens de teugels vieren en de bezoekende club mocht middels Tamme de Boer zelfs nog een doelpunt noteren, de aanvoerder van ASC’75 kreeg iets te veel ruimte van Franeker laatste linie waardoor hij vrij mocht uithalen en zodoende de 4-1 noteerde. Niet veel later vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot voor het einde van de wedstrijd.

Franeker heeft zichzelf met deze overwinning een goede dienst bewezen, het is opgeklommen naar plaatsje 7 en is met een wedstrijd minder maar drie punten verwijderd van de nummer 3 Ternaard. Volgende week neemt de ploeg het op tegen VV Oostergo in een uitwedstrijd, aftrap is 14.30 uur.