70'

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

5 november 2016 14:30

Over, B.H.

Afgelopen weekend mocht het vlaggenschip van de zaterdagafdeling het opnemen tegen VV Oostergo in het pittoreske EE. Vorig jaar waren de Franekers niet bij machte om de 3 punten mee te nemen maar afgelopen zaterdag speelde men een puike wedstrijd en was de einduitslag enigszins geflatteerd te noemen.

ussen de buien door werd er om 14.30 uur afgetrapt en was Franeker van meet af aan de bovenliggende partij, door het hoge druk zetten wist Oostergo nauwelijks aan voetbal toe te komen waardoor het spel zich voornamelijk afspeelde op de helft van de thuisploeg. Het leverde in de 5e minuut een dot van een kans op voor de Franekers, het was Jan van Duijn die alleen op de keeper werd afgestuurd maar zijn schot was helaas recht in de handen van de sluitpost. Het bleek de opmaat te zijn voor een tweetal treffers die binnen het eerste kwartier vielen. In de 9e minuut was het Jeffrey Guertin die het bal opende in de schiettent waar men zich in waande. Henk Vonk zette Jeffrey vrij voor de goal en deze schoot koelbloedig binnen, 0-1. Direct na het openingsdoelpunt was er weer een dot van een kans, Joshua Cuperus wist Jeffrey weg te sturen en de strakke voorzet van laatstgenoemde kon door van Duijn net niet worden binnen getikt. Dat het 2e doelpunt niet lang op zich liet wachten was voor het publiek geen verassing. Over het hele veld liet Franeker duidelijk zien wie vanmiddag de baas was op het veld en in de 14e minuut was het wederom raak. Tom van Dijk wist middels een mooie crossbal de op links staande Jan van Duijn te bereiken en deze bezorgde Joshua Cuperus de bal, Cuperus mocht vervolgens zijn man passeren en zag Jeffrey vrijlopen bij de tweede paal. De voorzet die volgde was puntgaaf en zodoende was het voor Guertin een koud kunstje om binnen te tikken, 0-2. Na het tweede doelpunt liet Franeker de teugels iets vieren waardoor Oostergo wat meer ruimte kregen om de bal rond te laten gaan. Het lukte hen echter niet om gevaarlijk te worden of het moest al een afstandsschot zijn die de vangnetten in vloog. Franeker creëerde via Joshua Cuperus nog een kansje in de eerste helft maar zijn schot vloog net naast de goal.

In de tweede helft veranderde er in eerste instantie weinig aan het wedstrijdbeeld, Franeker dicteerde en Oostergo moest toekijken hoe de Franekers de bal van voet naar voet wist te beroeren. De laatste toeschouwers moesten nog langs de lijn verschijnen of de mannen van Bleekveld hadden de eerste kans alweer genoteerd. Een voorzet van Steven Bootsma werd goed ingekopt door Joshua maar de keeper wist nog net zijn vingertoppen tegen de bal te krijgen waardoor de bal over ging. Na ruim een uur spelen mocht Jeffrey zijn 3e doelpunt vieren, vanaf de linkerkant mocht hij de bal onberispelijk binnen schieten en hierdoor een hattrick achter zijn naam noteren, 0-3. Dat de spits niet hebzuchtig was deze middag bleek 5 minuten later toen hij alleen op de keeper af mocht stormen maar naast zich de geheel vrij staande van Duijn prima bediende, laatstgenoemde had deze middag het vizier niet op scherp staan en schoot de 100% kans jammerlijk naast. In de dying-seconds van de wedstrijd was daar ineens als een duveltje uit het doosje Oostergo wat prompt de eretreffer op het scorebord zette. Oostergo wat na het 3e tegendoelpunt opportunistisch de lange bal ging hanteren wist middels een voorzet vanaf links de bal binnen te koppen, het was Martijn Jolink die de treffer maakte. Terwijl de scheidsrechter de fluit al in de mond had om de wedstrijd af te fluiten was het zowaar nog één keer Oostergo wat scoorde. Wederom een lange bal van achteruit die zou landen rond het 16-meter gebied was de aanzet tot het doelpunt. In een wir-war aan spelers meende de scheidsrechter een overtreding te hebben gezien, al was het publiek ook zeer luidruchtig toen er plots een speler van de thuisploeg ging liggen. De vrije trap die volgde werd nog van richting veranderd en zodoende rolde voorbij keeper Dennis Zijlstra, 2-3. Na het doelpunt werd er door de leidsman meteen afgefloten.

Voor Franeker alweer een overwinning, door de voortzetting van de ongeslagen reeks is men opgeklommen naar plaatsje nummer 5 met maar één punt achter de nummer 3. Wanneer men de vorm kan vasthouden en de productie nog wat weet op te schroeven kan het wel eens een heel mooi seizoen worden. Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, Ternaard is dan de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark “De Bourfinne”.