Scheidsrechter

Swart, H.

Onbekend

Afgelopen zaterdag werd voor de 4e keer op rij gewonnen, dit keer werd VenV’68 aan de zegekar gebonden. Onder leiding van Drumline werd de warming-up afgewerkt en het publiek werd warm gemaakt voor een mooie pot voetbal. Maar zo koud als het was zo verstijfd leken de Franekers.

De eerste 10 minuten was er maar één ploeg aan het voetballen. VenV zette vroeg druk en maakte het de Franeker verdediging erg lastig, mede door goed keeperswerk van Dennis Zijlstra bleef het 0-0. Het geluk was ook aan Franekerskant rond de 22e minuut want bij een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied werd de bal op de lat geschoten. Na ruim een half uur kwam Franeker wat meer aan voetballen toe. De eerste goede aanval leek meteen benut te worden maar de voorzet van Jan van Duijn kwam net niet aan bij de vrijstaande Jeffrey Guertin. In de 40e  minuut kwam Franeker toch op voorsprong, uit een hoekschop van Joshua Cuperuswas het Gert Rijpstra die bij de tweede paal voor het doelpuntzorgde, 1-0Of de voorsprong verdient was? Nee dit was het niet, maar wanneer de tegenstander vergeet om de doelpunten te maken weet je dat de bal aan de andere kant zomaar in het netje kan vallen.

In de rust was er een donderspeech van trainer Lykle Bleekveld nodig om de mannen op scherp te zetten. Franeker kwam wat beter uit de rust en kreeg wat kleine kansjes die niet werden benut. Na een goed uur spelen volgde er een grote mogelijkheid van Jan maar zijn bekeken schot eindigde op de lat. Het bleek de opmaat te zijn voor een periode dat Franeker de teugels aantrok en de mannen uit Garyp niets hadden te vertellen. In de 70e minuut wist Franeker de score te verdubbelen, een prima pass van Joshua op Jeffrey werd door laatstgenoemde prima afgerond, 2-0. Nog geen 5 minuten later leek het of daar ook de 3-0 gemaakt werd maar de prima actie van Jeffrey eindigde op de paal. In de 80e minuut kreeg V&V’68 een penalty na een overtreding van Dennis. De penalty werd onberispelijk via de lat binnengeschoten door  Berend Wijbenga, 2-1. Dit doelpunt zorgde voor nog een aantal hachelijke minuten waarin de bal snel van helften wisselde. Hoewel V&V’68 de druk opvoerde kregen ze geen grote kansen meer en werd Franeker de winnaar van dit duel.

Franeker bezet na deze overwinning nu nog steeds de 3e plaats in de 4e klasse B en weet na vandaag dat ook mindere wedstrijden gewonnen kunnen worden. Komende zaterdag wordt de laatste uitwedstrijd van 2016 gespeeld, men dient het dan op te nemen tegen VV Beetgum. De wedstrijd zal starten om 14.30 uur op sportcomplex ‘It Bosk’.