77'

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

3 december 2016 14:30

Pultrum, J.

Afgelopen weekend moesten de Franekers het opnemen in en tegen Beetgum. Franeker de nummer 3 tegen Beetgum de nummer 6, het verschil was vooraf 4 punten. Met schitterend weer erbij en een hoop publiek werd het een wedstrijd met twee gezichten.

Het was de thuisploeg die vanaf minuut één de lakens uitdeelde en de Beetgumers werden in de 2e minuut een handje geholpen door de scheidsrechter. Deze beoordeelde de sliding van keeper Dennis “die op de bal” was als zodanig gevaarlijk dat hij een penalty gaf. De penalty werd vervolgens door  Jort Haije Dijkstra feilloos binnengeschoten, 1-0. Zodoende mocht Franeker direct in achtervolging maar het lukte de mannen niet om de defensie van Beetgum te ontregelen, de schwung wilde er maar niet inkomen en Beetgum bleef de gevaarlijkste ploeg. De thuisploeg overigens ook niet goed voetballend maar wel met een portie hoge werkethiek en een aantal rappe mannen voorin wisten het Franeker met regelmaat lastig te maken. Toch wist Franeker na een kwartier te hebben gevoetbald gevaarlijk voor het doel te komen, Rinand Post was het eindstation van een goede aanval maar schijn schot vloog net over. Nog geen twee minuten later volgde er nog een grote kans voor Jeffrey Guertin maar dit keer stond de keeper in de weg. In de 20e minuut verdubbelde Beetgum de score vanuit een vrije trap mocht Robin Bruinsma geheel vrijstaand binnen koppen, 2-0. De mannen van Bleekveld en Prins konden vanaf dat moment ineens wel weer de combinatie vinden en konden Beetgum nu wel onder druk zetten. De scheidsrechter dhr. Pultrum wist overigens vanmiddag de aandacht te trekken door te pas en te onpas met kaarten te strooien, met regelmaat floot hij voor overtredingen die normaal gesproken als mannelijke duels worden bestempeld. Beide ploegen raakten hier af en toe zichtbaar aan geïrriteerd wat Beetgum uiteindelijk het duurst kwam te staan. Nadat Jeffrey een grote kans had laten liggen om de aansluitingstreffer te maken werd in de aanval die daarop volgde een speler van de thuisploeg met 2 keer geel van het veld gestuurd. Met nog vijf minuten op de klok voordat het rust was probeerde Franeker een doelpunt te forceren maar een aantal goede aanvallen werden afgevlagd wegens vermeend buitenspel en zodoende hield de grensrechter de thuisploeg op de been. De kleedkamers werd hierdoor opgezocht met een 2-0 voorsprong voor Beetgum.

Na de thee was het Franeker wat hoog druk zette, het legde ziel en zaligheid in hun aanvallen om zodoende de opgelopen schade goed te maken. Binnen één minuut was Henk Vonk al gevaarlijk maar zijn schot ging net naast. Doordat Franeker meer ruimtes liet mocht Beetgum zowaar ook gevaarlijk worden maar de kans die zij kregen werd hoog over geschoten. Na een uur te hebben gespeeld was het Jeffrey die mocht aanleggen voor een schot na een goede voorzet vanaf de rechterkant van Henk, de poging eindigde vol op de paal en zodoende wilde het doelpunt nog niet vallen. In de 71e minuut was het dan toch raak, Henk mocht zijn eerste seizoentreffer noteren nadat in eerste instantie Joshua Cuperus de bal op de lat schoot. De afvallende bal was dus een prooi voor Henk, 2-1. Vijf minuten later viel ook meteen de gelijkmaker, Joshua wist van dichtbij wel raad met de geboden kans, 2-2. In de laatste 5 minuten viel er nog het nodige te beleven op het veld, Beetgum die nog een kans kreeg, een penalty voor Franeker die niet gegeven werd na een handsbal van één van de verdedigers van de thuisploeg en tenslotte een schot van Jeffrey die wederom via het aluminium terug het veld in spatte. Doelpunten bleven dus verder uit waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel waar beide ploegen niet veel mee opschoten.

Franeker blijft ondanks het gelijke spel op een 3e plaats staan en kroop door het verlies van de koploper zelfs een puntje dichterbij echter de nummer 2 Twijzel wist wel te winnen waardoor dat gat is opgelopen tot 6. Komende zaterdag speelt Franeker haar laatste competitiewedstrijd van 2016 thuis tegen FC Birdaard. De wedstrijd zal om 14.00 uur beginnen.