Friese Boys 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

4 februari 2017 15:00

Draaijer, E.

Het was afgelopen zaterdag goed vertoeven op het voetbalcomplex van SC Franeker. Een prima temperatuurtje en van winter niets te bespeuren. Dit was een week eerder wel anders toen de wedstrijd werd afgelast. Zodoende was dit de eerste competitiewedstrijd voor beide ploegen na de winterstop.

Franeker wat na de heenwedstrijd in Kollumerzwaag gedesillusioneerd huiswaarts keerde was er op gebrand om nu wel de overwinning over de streep te trekken. Het was in de eerste helft overigens nog niet overweldigend wat beide ploegen lieten zien. Franeker wat wel de bovenliggende partij was kon op een paar kansen na nog niet een stempel drukken en Friese Boys wilde wel maar kon de bal niet rond laten gaan waardoor ook voor hen de echte kansen uitbleven. Nog net voor rust leek Franeker een opgelegde kans te krijgen om toch met een voorsprong de rust in te gaan, Joshua Cuperus leek na een splijtende pass van Steven Bootsma alleen op de keeper af te mogen maar werd door de grensrechter gestopt daar deze voor buitenspel appelleerde en de scheidsrechter deze beslissing over nam.

Na de theepauze kon Franeker meer en meer vat krijgen op het spel en was het een kwestie van tijd dat zij het openingsdoelpunt wisten te forceren. In de 58e minuut was het Jan van Duijn die na een goede aanval de trekker mocht overhalen. Via een been van de tegenstander wist hij de sluitpost van Friese Boys te passeren, 1-0. De bezoekers wisten middels een spaarzame kans bijna op gelijke hoogte te komen maar keeper Dennis Zijlstra wist de kopbal van spits Sander Hoekstra eenvoudig te keren. Met nog ruim 20 minuten te spelen verdubbelde Franeker de score, de ingevallen Jeffrey Guertin die na een blessure weer terug is mocht een cadeautje van Friese Boys genadeloos afstraffen. Een verkeerde terugspeel bal kon door Franeker spits onderschept worden en vervolgens simpel langs de sluitpost worden binnen geschoven, 2-0. Dit was voor de bezoekers de genadeslag en voor Franeker het sein om door te stomen. Tweemaal konden de mannen van trainer Bleekveld de score opvoeren via Jan van Duijn en Jeffrey Guertin maar even zo vaak stond de paal in de weg. In de blessuretijd mochten de Franekers toch nog een keer gaan juichen, wederom Jeffrey Guertin wist het doel te treffen en zodoende de 3-0 liet aantekenen.

Franeker is door de goede overwinning en het verlies van directe concurrent om de 3e plaats Ropta Boys steviger in het zadel gaan zitten in de top 3. Volgende week wordt het een belangrijke wedstrijd voor SC Franeker. Een confrontatie met de nummer 1 van de ranglijst Leovardia moet dan uitwijzen of ze blijven meedoen om de bovenste plaatsen of dat men vanaf dan afhaakt. Vanaf 14.30 uur start dan de wedstrijd op Sportpark Kalverdijk te Leeuwarden.