Franeker SC 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

11 februari 2017 14:30

Kooistra, J.H.

Het was voor de Franekers een mogelijkheid om afgelopen zaterdag aan te sluiten bij de bovenste twee ploegen. Een goed eerste half uur met hierin de nodige kansen bleek echter niet genoeg om de koploper te doen laten wankelen.

Onder zeer koude omstandigheden werd er om 14.30 uur afgetrapt op het kalverdijkje in de Friese hoofdstad. De opdracht was duidelijk, enkel winst was voor de Franekers interessant. In de eerste 10 minuten waren beide ploegen duidelijk op zoek naar de juiste tactiek. Veelal op het middenveld werd er gevoetbald en konden er geen kansen genoteerd worden. Na een kwartier was het Joshua Cuperus die voor het eerst een poging waagde maar zijn schot vloog net over het doel. Aan de andere kant van het veld probeerde ook Leovardia aan te dringen maar de verdediging stond als een huis en zodoende bleef het bij een paar afstandsschoten die een makkelijke prooi waren voor keeper Dennis Zijlstra. In de 20e minuut wist Franeker met een prima aanval bijna de ban te breken. Jan van Duijn wist via de rechterkant door te breken en kon Henk Vonk bedienen, Vonk wist de bal vervolgens panklaar te leggen voor de mee opgekomen Tom van Dijk maar zijn inzet scheerde over het doel. Het bleek de opmaat te zijn voor een aantal zeer goede mogelijkheden voor Franeker om op voorsprong te komen. Nog geen twee minuten later versierde Billiam Herrema een vrije trap, Joshua Cuperus krulde de bal prima bij de tweede paal waar deze alleen nog maar hoefde worden binnen gekopt maar Henk Vonk raakte de bal niet goed genoeg met het hoofd zodat de bal voorlangs vloog. De dadendrang van de Franekers leverde binnen een half uur nog een 3e grote mogelijkheid op. Wederom een vrije trap bood een uitgelezen kans op, ditmaal zag Cuperus de mee opgekomen Gert Rijpstra vrij staan. Middels een snel balletje mocht laatstgenoemde het doel onder vuur nemen maar de sluitpost van Leovardia had een uitstekende reflex en zodoende bleef het 0-0. Net voor rust bleek hoe dodelijk effectief de koploper dit seizoen is. De eerste goede kans werd door hen direct verzilverd, topscorer Vic Rozendaal wist zich behendig vrij te draaien en schoot vervolgens beheerst binnen, 1-0. Niet veel later floot de leidsman voor rust.

Franeker wist dus wat men te doen stond in de tweede helft. Maar nog voordat het plan uitgestippeld was om ten aanval te trekken wist Leovardia binnen drie minuten toe te slaan.
Alweer in persoon van Vic Rozendaal kwamen zij naar een snelle aanval op 2-0. De wedstrijd was hierna gespeeld. Franeker bleek niet bij machte om de wedstrijd te doen kantelen en de Leeuwarders voetbalden de wedstrijd beheerst uit. In de 78e minuut kwam Leovardia nogmaals tot scoren, een afstandsschot werd van richting veranderd en belande zodoende achter keeper Dennis 3-0. Het werd dus niet een middag zoals gehoopt voor de Franekers, de kansen waren er om Leovardia pijn te doen maar na het doelpunt van de koploper was men niet meer in staat om de wedstrijd om te buigen.

Volgende week staat er alweer een belangrijke wedstrijd op de planning. Nummer 4 van de competitie Trynwalden komt dan op bezoek. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt.