SC Franeker (za) wint belangrijk duel in strijd om plek drie

89'

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

18 februari 2017 15:00

Bakker, G.J.

Afgelopen zaterdag stond er een importante wedstrijd op het programma voor de manschappen van Lykle Bleekveld en Renze Prins. Waar Twijzel en Leovardia in een nek aan nek race spelen om het kampioenschap, strijden Ropta Boys, Trynwalden en SC Franeker om plek drie. Die naar alle waarschijnlijkheid recht geeft op nacompetitie.

In het vorige treffen klopte Franeker de ploeg uit Oenkerk met 1-3 op een heerlijke nazomerdag in september. Ditmaal moest er zonder basisklanten Gert Rijpstra, Ward Mariman, Johan de Vries en Steven Bootsma gespeeld worden onder gure omstandigheden.

Beide ploegen probeerden door middel van opportunistisch voetbal kansen te creëren. Combineren was schier onmogelijk op het hoofdveld, wat meer weg had van een toendra. Het schouwspel zal voor het publiek zeker geen traktatie zijn geweest, toch was het Franeker die de eerste serieuze mogelijkheid kreeg. Jeffrey Guertin schoot vanuit poleposition  met links op de keeper en zag zijn rebound in het zijnet belanden. Ook Trynwalden kreeg nog een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een misverstand aan de linkerkant bij Franeker kon de aanvaller zo oog in oog komen met keeper Dennis Zijlstra. Laatstgenoemde verkleinde zijn goal goed waardoor de Wâldpiek op hem stuitte. Zo kon er worden gerust met de brilstand.

Op de foto pupil van de week: Esmee Brander. Lees hier haar interview.

De tweede helft was iets boeiender dan de geestdodende eerste helft. Er kwam iets meer voetbal in het spel van Franeker door invallers Rowan de Vries en Mike Faber. Maar tot meer dan een paar speldenprikjes leidde dit niet. Trynwalden kreeg daarentegen een paar aardige kansen om de score te openen. De paal, de lat en wederom doelman Dennis Zijlstra stonden dit in de weg. Waar menig dachten dat de wedstrijd doelpuntloos zou eindigen, zat het venijn toch in de staart. Een lange bal leek een makkelijke prooi voor een verdediger van Trynwalden, echter kreeg de bal een andere wending door het slechte veld. Spits Jeffrey Guertin pikte de bal op, omspeelde de doelman en schoot Franeker vanaf de achterlijn in de 89e minuut op voorsprong. Ondanks dat Franeker nog even verder moest met een man minder, omdat Joshua Cuperus tegen zijn tweede gele kaart aanliep, kwam het niet meer in de problemen. Eindstand: 1-0.

Doordat Ropta Boys gelijkspeelde tegen V en V'68 staan de Franekers nu vier punten los van nummer vier Trynwalden. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op 4 maart, dan mag de ploeg op bezoek bij Roptaboys, aanvang 15.00.