Assist: Corniek Post

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

11 maart 2017 15:00

Agricola, B.

Onder perfecte weersomstandigheden namen de Franekers het afgelopen weekend thuis op tegen VV Oostergo. Nadat pupil van de week Marc Venema de aftrap had verzorgd mocht de ploeg van trainer Bleekveld na 90 minuten voetbal wederom 3 punten bijschrijven.

Vanaf de aftrap leek het dat Oostergo de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. De spelers uit EE waren even wat scherper op de afvallende bal maar konden vervolgens geen potten breken voorin. Overigens stond de laatste linie van Franeker onder leiding van Rinand Post net als afgelopen weken als een huis en als er al eens een tegenstander tot een schot komt is daar altijd nog keeper Dennis Zijlstra die zijn vak verstaat. Van de laatste 6 competitiewedstrijden werd er maar liefst 5 keer de nul gehouden. Franeker pakte na bijna 10 minuten te hebben gevoetbald de draad weer op en prompt leidde dit tot een doelpunt. Jan van Duijn werd op het middenveld goed aangespeeld en deze wist vervolgens Jeffrey Guertin alleen op de keeper af te sturen. Jeffrey speelde de keeper simpel uit en wist de bal vervolgens tegen het net te schieten, 11e minuut 1-0. Oostergo was zichtbaar aangeslagen en wist een tijdlang niet wat men moest doen. Franeker zette aan en kreeg enkele goede mogelijkheden om te score te verdubbelen. Als eerste was het Corniek Post die een niet te missen kans kreeg via een goede voorzet, hij schrok echter zo van de kans dat zijn inzet  voor open doel over vloog. Nog niet een minuut later was het de beurt aan Steven Bootsma, via een knappe actie wist hij uit te halen maar het goede schot werd door de sluitpost van Oostergo even zo goed gekeerd. De laatste 10 minuten van het eerste bedrijf waren vervolgens weer voor de bezoekers, Franeker zakte te ver in en Oostergo mocht nog twee kleine kansen noteren. Een kopbal werd van dichtbij ruim naast gekopt en van uit een vrije trap moest Dennis Zijlstra handelend optreden. Met een 1-0 voorsprong werd er gerust door beide ploegen.

De tweede helft leek een tijd lang niet te ontbranden. Pas na 20 minuten voetbal kwam er een serieuze kans, Jan van Duijn werd goed bediend vanaf de zijkant maar zijn kopbal vloog net naast. De Franekers voerden vanaf dit moment de druk weer op en nog geen 5 minuten later was het Joshua Cuperus die de bal wist te onderscheppen en knap door defensie wist sluipen, zijn inzet spatte helaas op de paal uiteen. Oostergo wist geen raad met de pressie die Franeker voerde en wederom kregen de Franekers de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Jan van Duijn werd door een knappe steekbal weggestuurd, waar hij hij het balletje eigenlijk breed had moeten leggen op de meegelopen Jeffrey besloot hij zelf uit te halen maar dit schot vloog hopeloos over. In de 77e minuut was het dan toch raak voor de Franekers, Corniek Post wist de bal te onderscheppen en mocht vervolgens recht op de keeper afstormen. In plaats van zelf uit te halen zag hij in zijn ooghoek Jeffrey Guertin vrijstaan en bezorgde hem keurig de bal waardoor laatstgenoemde simpel binnen mocht schuiven, 2-0. De frustraties bij Oostergo liepen vervolgens hoog op. Men eindigde de wedstrijd uiteindelijk met 9 man, beide spitsen mochten van leidsman Agricola vertrekken. Eenmaal direct rood voor natrappen en een tweede gele kaart wegens commentaar op de leiding zorgde voor een nog grotere kater bij de bezoekers.

Door de overwinning staat Franeker nu samen met Leovardia bovenaan in de tweede periode en is men steviger in het zadel gaan zitten betreft de 3e plaats. Men staat nu 9 punten voor op de nummer 4. Aankomende zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen runner-up SC Twijzel, de wedstrijd start om 14.30 uur.