66'

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

18 maart 2017 14:30

Schuurman, M

Het was afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd voor de Franekers, bij winst zouden ze samen met Twijzel in een strijd verwikkeld raken om de 2e plaats en bij verlies zou het definitief afhaken worden om de bovenste twee plaatsen. Dat Franeker na 90 minuten met 1-0 verlies het veld moest verlaten was toch een kleine domper.

Vooraf kende de ploeg van Lykle Bleekveld personele problemen in die zin dat er 2 basisspelers geblesseerd moesten afhaken, Ward Mariman (lies) en Henk Vonk (enkel) waren niet fit genoeg om te spelen. In de eerste helft gebeurde er het nodige, maar hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Twijzel zag een doelpunt terecht worden afgekeurd wegens buitenspel, Jeffrey Guertin moest na een botsing het veld verlaten met een knieblessure en Twijzel ha vervolgens na 40 minuten spelen eigenlijk met 10 man verder gemoeten maar een klap in het gezicht bij Jan van Duijn werd niet door de leidsman waargenomen. Aan de andere kant mocht Franeker niet klagen dat een overtreding in het 16-meter gebied niet werd beoordeeld met een penalty. De grootste kans in het eerste bedrijf kwam op naam van Jan van Duijn, na een goedlopende aanval mocht hij na een goede voorzet van Gert Rijpstra binnenkoppen maar de bal vloog net over de goal. Met 0-0 werd er dus gerust.

In de tweede helft kwam Twijzel scherper uit de kleedbox en zetten daardoor druk op Franeker. Enkele malen werd de thuisploeg gevaarlijk maar een hoekschop en een goede aanval werden niet goed ingeschat door de aanvallers van hen en zodoende bleef de brilstand op het scorebord staan. Franeker wist in de tweede helft niet meer de druk te zetten waar dit in de eerste helft nog wel lukte, de aanvallers konden niet in stelling gebracht worden en zodoende was het Twijzel wat dicteerde. In de 72e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Franeker vergat bij een corner kort te dekken waardoor Twijzel een snelle korte corner kon nemen, de voorzet die hier vervolgens op volgde werd door aanvoerder Menno Blom prima binnen gekopt. Na dit doelpunt werd Franeker wakker, er volgden een aantal hele goede mogelijkheden om de stand weer op gelijkte hoogte te brengen. Als eerste was het de ingevallen Rowan de Vries die zijn inzet via een tegenstander net voorlangs zag vliegen. Niet veel later werd Jan van Duijn weggestuurd, van Duijn wist de keeper te passeren maar nu was het de laatste man die de bal net voor de doellijn wist te keren. In de allerlaatste minuut kreeg Rinand Post nog een uitgelezen mogelijkheid om alsnog te scoren, maar daar er te haastig werd geschoten vloog deze bal naast. De scheidsrechter floot hierna voor het einde van de wedstrijd en bleef Franeker met lege handen achter.

Door deze verliespartij zit er voor de Franekers niks anders op dan de 3e plaats die zij bezetten goed te bewaken. Aankomend weekend heeft de ploeg vrij en kan men zich klaar gaan stomen voor de uitwedstrijd tegen ASC’75 op 1 april.