56'

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

1 april 2017 14:00

Huizinga, B.

Op de geblesseerde Henk Vonk na kon Franeker nagenoeg compleet aan de aftrap verschijnen. De ploeg van Lykle Bleekveld en Renze Prins nam meteen het initiatief in de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dit echter nog niet. Tot het moment dat Jeffrey Guertin door een steekpass een op een op de doelman mocht aflopen. De spits schoot de bal op de voeten van de keeper en ook de rebound was niet aan hem besteed. Niet lang daarna was het dan toch raak. Glenn Groen wist Jeffrey Guertin vrij aan te spelen in het zestienmetergebied, die vervolgens de  bal via de paal in het doel knalde, 0-1. Het was de eerste helft allemaal niet groots wat de heren lieten zien, maar Augustinusscha kwam niet van de eigen helft af en werd terecht met een achterstand naar de kleedkamer gestuurd.

Zaak voor Franeker om de tweede helft meer druk te zetten op de zwakke verdediging van de gastheren. Dit kwam er echter totaal niet van terecht. De ploeg houdt gedurende het seizoen juist zowel bij inzakken als druk zetten de linies kort op elkaar, alleen was daar in het tweede bedrijf niks van terug te zien. Het speelveld werd veel te groot en Franeker verloor de grip op de wedstrijd. Dit liet zich terugzien op het scorebord. Een aanvaller van Augustinusga werd de diepte ingestuurd, kapte zijn directe tegenstander uit en schoot met drie verdedigersom hem heen de bal achter Dennis Zijlstra, 1-1. Franeker probeerde door opportunistisch spel nog een overwinning te behalen, maar kreeg geen noemenswaardige kansen meer.

Een teleurstellend resultaat,  Franeker mag de komende wedstrijden nog val aan de bak om de derde plek te behouden. De eerste horde is aanstaande zaterdag, dan speelt het om 15.00 uurthuis tegen Eastermar.