22 april 2017 15:00

Scheidsrechter

Zwart, W.

Onbekend

Het was afgelopen zaterdag alweer de één na laatste thuiswedstrijd van het seizoen in competitieverband. Waar Franeker nog vol voor de prijzen aan het strijden is moest Ternaard vooral punten zien te vergaren om boven de degradatielijn te blijven. Aan alle illusies die de bezoekers hadden voor de wedstrijd werd al na één minuut een einde gemaakt waardoor Franeker een makkelijke middag kende.

De wedstrijd die om 15.00 uur startte was nog niet een minuut onderweg toen Henk Vonk een vrije trap van Joshua Cuperus binnen wist te koppen, hij toornde ver boven de rest uit en wist de bal op een mooie wijze in de rechter bovenhoek te deponeren, 1-0. Na deze vroege voorsprong was het Ternaard wat een speldenprikje uitdeelde via een aanval over rechts, Roel Hoekstra mocht uithalen vrijstaand uithalen maar keeper Dennis Zijlstra bracht simpel redding. Hierna was het weer Franeker wat de draad oppakte en de druk op Ternaard hield waardoor de bezoekers maar niet in hun spel konden komen. In de 23e minuut leverde het de Franekers de verdiende 2-0 op. Jeugdspeler Tseard Boorsma die overigens de gehele wedstrijd erg goed speelde wist zichzelf vrij te draaien en Joshua Cuperus prima te bedienen, voor Cuperus was het vervolgens een koud kunstje om de keeper te passeren. Waar Franeker vervolgens vergat om definitief afstand te nemen was daar ineens Ternaard wat de spanning terug bracht op het scorebord. Een foutje in de verdediging zorgde ervoor dat Danny Post voor de bezoekers kon scoren, hij wist na de inschattingsfout eenvoudig af te ronden, 2-1. Zoals gezegd was de spanning op het scorebord weer terug maar de Franekers voerden de druk voor rust nog even op en wisten de marge weer naar 2 te brengen. Een goede aanval via de as van het veld leidde ertoe dat Jan van Duijn in scoringspositie kwam, van Duijn aarzelde niet en schoot prima raak, 3-1.

Na de rust was het weer direct raak voor Franeker, in de 47e minuut kreeg Franeker een corner en wederom was Jan van Duijn de doelpuntenmaker. Twee verdedigers van Ternaard liepen tegen elkaar aan en zo kwam de bal voor de voeten van de aanvoerder die resoluut binnenschoot, 4-1. Ternaard claimde een annulering van deze treffer daar er hoofdblessures waren maar de leidsman wuifde dit weg. Even vond hij het genoeg geweest na alle aantijgingen maar er werd toch verder gespeeld. Ternaard duidelijk terneer geslagen kreeg binnen 10 minuten na Franekers 4e doelpunt nog een tik te verwerken. Het was Henk Vonk die zijn tweede treffer noteerde, vanuit een corner mocht hij de 5-1 binnenkoppen. Na dit doelpunt ging de storm liggen op de helft van de bezoekers en mochten zij zelfs nog een doelpunt maken. De sliding van Frank Visser werd door de scheidsrechter als zodanig gevaarlijk beoordeeld dat hij naar de stip wees. Roel Hoekstra wist de stand iets dragelijker te maken door de bal onberispelijk binnen te schieten, 5-2. De wedstrijd kende verder geen noemenswaardig heden meer en zodoende pakten de Franekers vrij gemakkelijk de 3 punten.

Door de overwinning van Franeker en het verlies van nummer 4 op de ranglijst Trynwalden is het verschil opgelopen naar 6 punten. De 3e plaats geeft automatisch recht op nacompetitie wat voor de Franekers uiteraard fantastisch zou zijn. Ook voor de 2e periode strijd Franeker nog volop mee en samen met Twijzel en Oostergo gaan zij bepalen wie de winnaar hiervan zal worden. Met nog 3 wedstrijden te gaan ziet het er allemaal goed uit voor Franeker. Volgende week speelt men uit tegen V en V 68, de wedstrijd start dan om 14.30 uur op sportpark Garyp.