Jeffrey Geurtin (penalty)

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse B

13 mei 2017 14:30

Klein, J de

Afgelopen zaterdag stond de allerlaatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Er stond voor de Franekers nog redelijk veel op het spel in de uitwedstrijd tegen Birdaard. Ondanks dat nacompetitie al veilig was gesteld vorige week kon men er wel voor zorgen om een eventuele promotie in 2 wedstrijden te bewerkstelligen i.p.v. 4.

Het was Franeker wat in de eerste helft liet zien waarvoor men was gekomen, alleen winst telde en Birdaard moest toestaan dat het voetbal zich voornamelijk afspeelde op hun helft. Joshua Cuperus mocht als eerste zijn geluk beproeven, zijn inzet kon onschadelijk gemaakt worden door de sluitpost van Birdaard. Een vrije trap vanaf een meter of 20 was de volgende kans voor Franeker om de score te openen maar ook nu was de inzet van Joshua een prooi voor de keeper. Birdaard mocht welgeteld eenmaal gevaarlijk worden in de eerste helft maar de geboden kans was niet besteed aan de spits van de thuisploeg en zijn inzet verdween hoog over de goal. Na een mooie aanval over de as van het veld was Jeffrey Guertin de volgende Franeker die een kans kreeg om Franeker op voorsprong te zetten maar zijn uithaal werd door een verdediger net voor de lijn gekeerd. Na een half uur spelen was het wederom Jeffrey met een goede kans, ditmaal vanaf rechts het strafschopgebied inkomend krulde hij de bal net voor de goal langs. Net voor de theepauze kregen de Franekers dan toch loon na werken. Thom van Dijk wist na goed doorzetten Henk Vonk aan de rechterkant weg te sturen en laatstgenoemde wist wel raad met de kans en schoof de bal knap in de verre hoek, 44e minuut 0-1.

Het tweede bedrijf was een kopie van de eerste helft, Franeker de betere ploeg en ook de ploeg die kansen creëerde. Grote kansen waren er wederom voor Jeffrey en Joshua maar de bal wilde er tot aan de 65e minuut nog niet in. Na een dik uur was daar dan uiteindelijk wel het beslissende doelpunt. Vanuit een corner was het Joshua Cuperus die het net wist te vinden, 0-2. Na deze verdiende treffer was het nog geen minuut later Johan de Vries die zijn kopbal maar net over zag vliegen. Met nog een kwartier te spelen mocht ook Jeffrey Guertin nog eenmaal doeltreffen. Hij wist een gegeven penalty nadat hij zelf werd neergehaald tegen de touwen te schieten, 76e minuut 0-3. Hierna hield Franeker de benen stil en was Birdaard niet meer bij machte om gevaar te stichten voor Franeker goal.

Door de belangrijke overwinning wist Franeker de 3e plaats te behouden en mag men nu proberen om via een tweeluik tegen ’t Fean ‘58 te promoveren naar de 3e klasse. De ploeg uit Surhuisterveen eindigde in de 3e klasse B als twaalfde. Komende zaterdag 20-05-2017 wordt de eerste wedstrijd al gespeeld, Franeker begint thuis en mag een week later op bezoek. De ploeg nodigt iedereen uit om de wedstrijd te bezoeken en men te steunen naar een mogelijke 3e klasse.