Sc Franeker JO17-1 knokt zich terug in de laatste minuten

Blauw Wit '34 JO17-2

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 29

10 september 2016 12:15

Mark Ypma

FRANEKER- Zaterdag 10 september mocht de B1 aantreden tegen het tweede team van de B-junioren van Blauw-Wit. Sc Franeker had nog wat goed te maken tegen Blauw-Wit van de vorige ontmoeting in de beker, maar ook vandaag was dat zeker niet makkelijk.

Om 12:15 werd er afgetrapt op het hoofdveld door Sc Franeker. Al snel kreeg Blauw-Wit een corner waaruit de 0-1 viel. Sc Franeker wist dat dit geen makkelijke pot zou worden en mocht dan ook weer vol aan de bak, maar dit was nog niet te zien op het veld. Het duurde ook niet lang voordat de 0-2 op het scorebord kwam. Hierna kwam Sc Franeker wat meer aan voetballen toe. Na een korte corner was het Siard Bloemsma die de bal op fenomenale wijze in de verre hoek krulde, 1-2. Sc Franeker dacht dat het hierdoor weer in de wedstrijd zat, maar werd al snel weer uit deze droom geholpen door een corner van Blauw-Wit waaruit de bal weer in het net belandde, 1-3.

Na een donderspeech van de trainer moest Sc Franeker B1 een 1-3 achterstand zien weg te werken. En dat lukte ook aardig. Sc Franeker liet goed voetbal zien en kwam er ook een aantal keer goed uit. Dit ging zo door tot aan 10 minuten voor tijd. Vrije trap voor Sc Franeker op ongeveer 20 meter van de goal. Sander Hoekstra was het die een gaatje zag in de verre hoek en plaatste de bal daar dan ook, 2-3.
Sc Franeker begon er weer in te geloven en gooide er een nog een laatste uiterste krachtsinspanning uit om een punt over de streep te trekken. Dit werd dan ook beloond met een goal van Stijn van der Geest. Na een schot van Karst Hannema kwam de bal in de kluts voor de voeten van Stijn van der Geest die de bal dan met kunst en vlieg werk in de goal tikt, 3-3. Vlak daarna floot de scheidsrechter af en kon Sc Franeker terugkijken op een matige eerste helft en een uitstekende tweede helft. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Drachten op het programma en dan is het te hopen dat Sc Franeker B1 de lijn van de tweede helft doortrekt en de drie punten mee naar huis neemt.