0 - 3

Franeker SC JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 29

17 september 2016 14:30

Op zaterdag 17 September werd de wedstrijd tegen vv Drachten gespeeld, de boys van Franeker wist dat hier iets te halen zou zijn dus gingen enthousiast het veld op, de opstelling was als volgt: Irolt op de goal, Tjitte rechtsachter, Henk in de man dekking, Jort als laatste man, Karst linksachter, Siard en Sander Prins als controlerende middenvelders, Sander Hoekstra aanvallende middenvelder, Jasper rechtsbuiten, Alper linksbuiten en Rowan in de spits. Wissels : Thomas, Stijn, Lars en Koen.

We begonnen de wedstrijd ongeveer om 14:30 en Drachten begon met mooi voetbal maar de ijzersterke verdediging liet niks door.
Na 8 minuten was het raak voor Franeker, Sander Hoekstra speelt de bal naar Jasper, die de bal goed bij zich houdt en de bal goed de hoek in schiet, zoals werd gezegd door trainer Willem van Duijn ‘Schiet de bal laag in de hoeken, de keeper kan daar niks mee’, Jasper heeft hier goed naar geluisterd. Verder in de eerste helft waren er een paar diepte ballen die door de verdediging en de keeper kon worden op gepakt waardoor er geen echt gevaar kwam. Vlak voor rust was er nog een voorzet waar Sander Hoekstra zijn voet tegen aan zette, alleen de keeper redde goed dus helaas niet met 0-2 voorsprong de rust in.

In de tweede helft werd Henk gewisseld voor Thomas omdat Henk nog wat last had van pijntjes. Franeker begon de tweede helft goed en zette goed druk, dit resulteerde na 13 min ook naar de 0-2, Sander Hoekstra kwam 1 op 1 maar slaagde er niet in om de bal in het net te krijgen, Sander Prins stond klaar voor de rebound en schoot de bal binnen. Na dit doelpunt werd Jasper gewisseld voor Koen, Koen ging spelen om de plek van Sander Hoekstra en hij ging naar de plek van Jasper In de tweede helft werd er echt gestreden, veel duels werden op het middenveld gewonnen door de middenvelders. Doordat Franeker zoveel energie erin stak kregen we meer kansen, rowan kwam 1 op 1 met de keeper maar slaagde er helaas niet in om de bal het doel in te krijgen. Na 20 min spelen kwamen Lars en Stijn erin en gingen Sander Hoekstra en Jort eruit, Stijn op linksbuiten en Lars in de mandekking. De intensieve wedstrijd zette voort alleen beide teams lukte het niet om te scoren, totdat Alper druk zette, de verdediger van Drachten speelde de bal niet goed terug naar de keeper en Alper kon de bal onderscheppen, hij liep slim om de keeper heen en trapte de bal na 42 min spelen in de tweede helft, in het doel. Dit was tevens ook de eindstand, Sc Franeker jo 17-1 wint 0-3 in Drachten. Klasse prestatie van de boys.