S.C. Stiens JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 29

24 september 2016 12:15

Stefan Kuperus

Na de goede overwinning van vorige week was het de taak voor Franeker JO-17 om ook vandaag, 24 september, weer te winnen. Franeker treedt aan tegen Stiens en probeert voor het eerst dit seizoen de punten in Franeker te houden.

Om 12:15 werd er afgetrapt op het prachtige hoofdveld van Sc Franeker. Franeker begint gelijk scherp aan de wedstrijd en komt er een aantal keren goed door heen maar de keeper en de verdediging redden Stiens van een achterstand.
Dan komt de bal, rond de middellijn, in de kluts en komt zo bij de spits van Stiens. Die rent naar de goal toe en net voor dat Irolt uitkomt legt hij de bal breed aan de vleugelspeler die hem in het goal schuift. De bal kon nog van de lijn worden gehaald maar door het droge veld stuit de bal heel raar op en was de 0-1 een feit. Franeker moest de kopjes omhoog houden en zichzelf weer herpakken. Dit deden de jongens heel goed en meteen werden ze weer gevaarlijk maar de gelijkmaker bleef uit.

In de 2e helft moest er zuiniger om worden gegaan met de kansen die ze kregen maar dit werd moeilijk gemaakt door het spel van Stiens en de beslissingen van de scheidsrechter waar de meningen over verdeeld waren. Franeker moest zich niet gek laten maken en focussen op hun eigen spel, en op die manier is Franeker steeds dichterbij de 1-1. De keeper van Stiens die de bal al vaker wat te lang in de handen hield, werd er nu mee bestraft. Een indirecte vrijetrap. Alper legt de bal af op Sander H die verwoestend uithaalt en de bal beland via de muur in het net. Het was 1-1 met nog 20 minuten te spelen en Franeker wilde meer. Nog een paar kansjes maar de bal wilde er niet in en zo eindigde de wedstrijd in 1-1.
Stiens wint een punt en Franeker verliest er 2.

Volgende week mag Franeker aantreden tegen de koploper Leeuwarden Zwaluwen om 10:15 in Leeuwarden en probeert de punten mee naar huis te nemen.