Franeker JO17-1 doet zichzelf te kort tegen Leeuwarder Zwaluwen

3 - 0

Franeker SC JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 29

1 oktober 2016 10:15

Nadat JO17-1 vorige week twee punten verloor tegen Stiens, kreeg het dit weekend de taak om zich te herstellen en daarmee de 3 punten mee naar Franeker te kunnen nemen.

Om 10.15 werd er afgetrapt op het hoofdveld van Leeuwarder Zwaluwen. Ondanks dat Franeker zijn warming-up niet op een kwaliteitsveld kon doen begon het scherp aan de wedstrijd en creëerde zo ook wat kansen. Het probleem was alleen voor Franeker dat die kansen er niet in gingen en dan komt op een gegeven moment het wel bekende cliché tot uiting : als je de kansen zelf niet benut, dan valt hij aan de andere kant. Helaas voor Franeker was dit ook deze wedstrijd weer het geval en kon het in de achtervolging doordat bij een vrije trap, de bal doorschoot naar de 2e paal waar de Leeuwarder spits helemaal vrij stond en via Irolt’s hand binnenschoot. Franeker hield de kopjes omhoog en ging vol voor de gelijkmaker, maar vlak voor rust kon de spits zijn 2e en ook Leeuwarder Zwaluwens 2e maken en zo de stand op 2-0 brengen. In de tweede helft bleef Franeker aanzetten voor de aansluitingstreffer, maar het geluk was niet aan de Franeker zijde. Ballen vlogen op alle mogelijke manieren, soms via paal of lat, niet het goal in. 5 minuten voor tijd viel jammer genoeg de definitieve beslissing, in de omschakeling stiftte een invaller aan de kant van Zwaluwen de bal over Irolt heen en was het 3-0. Franeker had de kansen, maar niet de goals. Volgende week een nieuwe kans thuis tegen Akkrum.