Franeker JO17-1 Wint voor het eerst thuis

8 oktober 2016 12:15

Bootsma, D.

Zaterdag 8 oktober werd de wedstrijd tegen Akkrum JO17-1 gespeeld.
Ook al stond Akkrum boven Franeker, we wisten dat we de punten voor het eerst hier konden houden.

Franeker begon sterk en maakte veel kansen in de eerste helft, na vier minuten spelen viel het eerste doelpunt al. Sander Hoekstra die de corner nam, schoot de bal naar de tweede paal waar Jort vrij stond en de bal goed in de goal kopte, 1-0. Franeker bleef kansen creëren maar het lukte niet, tot in de 34ste minuut, toen Thomas  de bal in de diepte speelde naar Rowan, hij schudde de verdediger af en kwam 1 op 1 met de keeper, waarna hij de bal goed naar binnen schoof. 2-0. een minuut later was het weer raak! Doordat Franeker goed druk zette en op de juiste positie stond, kon Stijn de bal op pikken in het 16 meter gebied, liep naar de achterlijn en schoot tegen Lars aan, waardoor de bal de goal in ging. 3-0. Dit was tevens ook de rust stand.

In de tweede helft ging het toch iets moeilijker, Akkrum die toch beter begon te voetballen kreeg meer balbezit, ze kregen kleine kansjes maar maakten het de keeper niet al te lastig. In de tweede helft gebeurde verder niet al teveel, hier en daar eens een kansje maar beide teams benutte deze kansen niet. Tot in de laatste minuten van de 2de helft, een corner die door Akkrum werd weg gekopt kwam zo in de voeten bij Koen die op de 16 meter stond, hij dacht geen moment na en schoot met buitenkant rechts precies tussen iedereen door de hoek in, het was 4-0. Na het doelpunt floot de scheidsrechter af, Franeker dat goed heeft gespeeld heeft een verdiende overwinning behaald.