Franeker SC JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 29

15 oktober 2016 12:00

Kiestra, S.

Na een goede overwinning van vorige week op Akkrum moesten de punten vandaag weer mee naar huis. Sneek Wit Zwart JO17-2 was de tegenstander, een belangrijke pot om de aansluiting te vinden bij de top.
Om 12 uur werd er afgetrapt in Sneek. Franeker begon slecht en er was niks meer te zien van het goede spel vorige week tegen Akkrum. Franeker gaf niks weg maar creëerde ook niks , tot 10 minuten voor rust toen Sander Hoekstra een steekbal gaf op Koen en die hem beheerst afmaakte. Een saaie eerste helft dus maar wel een 1-0 voorsprong.
In de 2de helft combineerde Franeker meer een ontstonden er kleine kansjes maar die werden nog niet omgezet in doelpunten. Na een voorzet van Alper  kon Tjitte net niet intikken en kwam hij in de kluts voor Jasper zijn voeten en die schoot de bal beheerst langs de keeper. Het spel van Franeker was een stuk beter dan de 1ste helft maar nog niet zo goed als vorige week. 5 minuten voor tijd kwam Alper er langs op de rechterkant en zag Sander H vrij staan die hem makkelijk kon intikken 3-0.
Net zoals tegen Stiens was het spel niet goed maar nu werden wel de 3 punten gepakt. Volgende week heeft Sc Franeker JO17-1 een oefenwedstrijd tegen Zeerobben. Die week erna zal Franeker weer de jacht openen op de koploper.