Gelijkwaardige derby brengt toch verlies voor M013-1

42'

Meisjes onder 13, MO13-1, Groep 1 02

3 september 2016 11:45

Onbekend

De voorbereiding is inmiddels drie weken aan de gang en inmiddels had de M013-1 al twee oefenwedstrijden achter de rug. Twee wedstrijden met twee verschillende inzichten tegen twee goede tegenstanders. Afgelopen zaterdag 03-09-2016 stond de derde wedstrijd op het programma en wel de bekerwedstrijd tegen Zeerobben MO13-1.  Een mooie loting waarbij de krachtsverschillen minimaal bleken te zijn.

Gelijkwaardig
Franeker begon met de aftrap en het probeerde gelijk via goed combinatievoetbal naar voren te komen. In de begin fase zag dit er aardig verzorgd uit maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. Het spel golfde in de beginfase op en neer en de eerste grote kans was dan ook na vijf minuten voor de thuisploeg, een goede aanval kwam bij de linkeraanvaller die de bal verwoestend hard tegen de lat aan werkte. Franeker kwam dus goed weg maar zocht hierna gelijk weer de aanval. Enkele mooie aanvallen werden er gemaakt maar in sommige gevallen was men te gehaast of behield men het overzicht niet goed genoeg om het uit te spelen. Desondanks gingen enkele goede pogingen van Eline en Sanne Mare  net langs de verkeerde kant van de paal. Na 23 minuten spelen was het dan toch raak voor de thuisploeg, een snel genomen actie over rechts werd niet goed verdedigd waarna de spits de kans koelbloedig af ronde en de 1-0 tegen de touwen schoot. Hierna volgde er nog enkele goede kansen voor de geel blauwen maar helaas gingen deze kansen er niet in en zo floot de scheidsrechter voor de rust.

Geloof in eigen kunnen
In de rust werden er enkele dingen aangegeven waaronder het feit dat hier zeker een goed resultaat te behalen viel in de vorm van een overwinning. De tweede helft kon weer beginnen en Franeker zocht gelijk weer de aanval, echter werd de bal onderschept waarna de spits de diepte werd ingestuurd en 1 op 1 met keepster Sanne koel bleef en de kans keurig benutte 2-0. Dit was een fikse domper voor de gasten maar toch moest men de kopjes omhoog houden. Men bleef proberen om de combinatie te zoeken maar in sommige gevallen was men te slordig waardoor de bal makkelijk werd ingeleverd en de thuisploeg er enkele malen gevaarlijk uit wist te komen. Na 42 minuten spelen mocht Franeker een corner nemen, deze kwam uiteindelijk voor de voeten terecht van Kayleigh die de bal goed tegen de touwen aan schoot 2-1. Franeker wilde meer en probeerde in het laatste kwartier nog van alles maar de mogelijkheden die het kreeg gingen er helaas niet in. Uiteindelijk floot de scheidsrechter na 2 minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd en zo eindigde een boeiend gelijk opgaand duel in een 2-1 nederlaag.

Return voor de volgende ronde
Door deze uitslag is het nog niet duidelijk welk team door gaat naar de volgende ronde van de beker. Beide teams hebben laten zien dat het gelijkwaardig aan elkaar is. In de return zal dan ook moeten blijken wie als grote winnaar van het veld mag stappen om vervolgens door te gaan naar de volgende ronde. Aankomende zaterdag 10-09-2016 staat de return op het programma en wel in Franeker. De wedstrijd start om 11.15 dus bij deze is een ieder van harte welkom om de meiden te steunen en ze richting de volgende ronde te supporteren.