Meisjes onder 13, MO13-1, Groep 1 02

10 september 2016 11:15

Edwin de Boer

Do or die
Afgelopen zaterdag 10-09-2016 was het dan zover, de do or die wedstrijd thuis tegen Zeerobben MO13-1. De eerste wedstrijd werd met 2-1 verloren en dus moest er door de meiden in het geel en blauw gewonnen worden. Winnen met 1 doelpunt verschil zou betekenen dat er penalty’s genomen moesten worden en winnen met meer doelpunten betekende automatisch door in de beker.

Veldoverwicht
Om 11.30 begon dan eindelijk de wedstrijd. Franeker zocht gelijk de aanval en de eerste goede kans was dan ook snel een feit maar helaas ging deze net langs de goal. Franeker speelde de bal goed rond en in de omschakeling stond het beter dan een week eerder en hierdoor  wisten de gasten nauwelijks goede kansen te creëren. Aan de zijkant had men al gauw door dat het vandaag zeker goed moest komen want de grootste kansen waren ook voor de geel blauwen. Na 26 minuten gespeeld te hebben probeerde Zeerobben een aanval op te zetten maar door een goede onderschepping kon Franeker er snel uitkomen en ging de bal snel op Sanne Mare, deze omspeelde knap haar tegenstandster om vervolgens de keeper kansloos te laten 1-0. De vreugde was groot en het o zo belangrijke doelpunt was gemaakt. Met deze 1-0 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op.

Scherpte
De tweede helft begon weer en de eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg maar helaas ging deze net langs het doel. Na 35 minuten spelen was er in de Franeker verdediging toch een kleine slordigheid, door te twijfelen kon de bal worden over genomen door de aanvaller van Zeerobben deze speelde nog een verdedigster goed uit om vervolgens de bal hard achter doelvrouw Sanne te schieten 1-1. De teleurstelling was er toch even maar deze bleek voor korte duur te zijn. In de 37ste minuut was het namelijk alweer raak voor de thuisploeg, een goed genomen corner werd door Maud in 1x uit de lucht genomen waarna de bal in de verre hoek binnen sloeg 2-1. Iedereen was weer blij maar nu moest men deze voorsprong nog wel vasthouden of uitbreiden. Dat men door wilde drukken was al snel duidelijk. Franeker bleef de bovenliggende partij en gaf niet echt meer grote kansen weg. Na 46 minuten werd de vreugde nog groter, een goede diepe bal werd door Sanne Mare op waarde geschat en 1 op 1 met de keepster schoot zij de bal tegendraads tegen de touwen 3-1. Nu moest men geconcentreerd blijven en niks meer weg geven. Uiteindelijk beloonde Franeker zich nog eenmaal voor het goede spel dat vandaag gespeeld werd. Een goede snelle omschakeling zorgde ervoor dat Eline 1 op 1 kon gaan met de keepster en ook Eline wist rustig te blijven en de bal hard en hoog achter de keepster te schieten 4-1. Uiteindelijk floot de goedleidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zodoende stond er een 4-1 eindstand op het scorebord.

Goed vervolg geven
Door deze knappe overwinning is het team geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB beker. Binnenkort zal bepaald worden wie de tegenstander word in deze volgende rond maar het is al mooi dat men een rondje verder is en dat is al een hele prestatie. Aankomende zaterdag 17-09-2016 start voor SC Franeker M013-1 de competitie. Het speelt dan om 11.15 thuis tegen Sint Annaparochie MO13-1. Ook dit team is door in de beker en dat deed men door tweemaal te winnen van Wardy M013-1. Een ieder is dan ook van harte welkom om langs te komen en de meiden aan te moedigen richting de eerste 3 punten van de competitie.