JO13-1 uiteindelijk ook te sterk voor Be Quick

Stefan Kuperus

Zaterdag 8 oktober stond de wedstrijd tegen Be Quick Dokkum op het programma.
Op papier een redelijk makkelijke tegenstander.

Maar het begin was alles behalve makkelijk.
De stand van 0-0 na 30 minuten was gelukkig geen weergave van het vertoonde spel.
Franeker was namelijk veel beter en kreeg zeer veel kansen maar de bal wilde niet in het netje.
En de bal die wel in het netje viel werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.
Dan maar proberen uit een penalty maar ook dit lukte helaas niet.
Voor het eerst dit seizoen gingen onze boys zonder voorsprong de kleedkamer in.
Dat was even wennen maar niemand had het gevoel dat het niet zou lukken en de mannen vertrouwden op een goede afloop.
Gezien het vertoonde spel was dit vertrouwen trouwens geheel terecht
In de 2e helft kwam alles goed en toonden de jongens hun mentale veerkracht en hun voetballende kwaliteiten.
Er werd vrolijk verder gecombineerd maar nu kwamen de doelpunten er wel.
De verdedigers onder leiding van de prima spelende Thijn hadden geen kind aan Be Quick.
En als er iemand van Be Quick met de bal op de helft van Franeker kwam dan was deze binnen 5 seconden de bal weer kwijt.
Keeper Bjarne had inmiddels wortel geschoten in het strafschop gebied.
Ook onze backs kwamen niet echt in de problemen, op 1 keer na waaruit Be Quick knap wist te scoren
Het middenveld stond als een huis en bedienden in balbezit de voorwaartsen menig maal perfect op maat.
Maar ook in de omschakeling stonden ze hun mannetje en veroverden de bal weer snel.
Uiteindelijk kwam de teller op 7-1 voor S.C. Franeker te staan en zijn de mannen weer een ervaring rijker.
Het is namelijk geen vast gegeven dat je halverwege de wedstrijd altijd met minimaal 3 doelpunten verschil voorstaat.
Ook deze nieuwe ervaring hebben de jongens goed opgepakt.
Ze zijn gewoon blijven voetballen en hebben het in de 2e helft ruimschoots goed gemaakt met prima voetbal, mooie acties en prachtige doelpunten.
Tevens was er nog een memorabel moment voor onze laatste man en rots in de branding Thijn de Wit die voor het eerst in zijn voetbal leven een gele kaart ontving en dus even langs de kant mee mocht kijken.
Deze kaart zal zeer waarschijnlijk ingelijst worden en krijgt een prominente plaats in huize de Wit!
Dan rest nog de doelpuntenmakers te vermelden namelijk : Sem 2x , Thimo 2x , Olaf 2x ,Thijn 1x.
Volgende week 15 oktober 10:30 weer een thuis wedstrijd voor de mannen van Marco de Groot.
Dit maal is het de bedoeling om Blauw Wit aan de als maar langer wordende zegereeks toe te voegen.
Voor de liefhebber nog even de statistieken inclusief bekerwedstrijden :
Inmiddels zijn er 2 bekerwedstrijden en 5 competitieduels gespeeld waarvan 6 werden gewonnen en 1 keer werd gelijk gespeeld in totaal vielen 41 doelpunten voor en 12 tegen oftewel +29.
Houdt u van goed voetbal, flitsende combinaties, spijkerharde verdedigers en mooie doelpunten?
Kom dan zeker kijken en moedig onze jongens aan op weg naar de volgende 3 punten.