Franeker JO17-1 beleeft een makkelijke ochtend in Burgum

Franeker SC JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 1e klasse 29

5 november 2016 9:00

opmerkingen

0-8 winst 0-1 Rowan ass. Sander P. 0-2 Sander H. 0-3 Stijn ass. Alper 0-4 Stijn 0-5 Rowan ass. Alper 0-6 Jort 0-7 Lars 0-8 Karst ass. Henk

Zaterdag 5 november trapte de B1 af om de uitstekende winstreeks voort te zetten. Na Akkrum, Sneek Wit-Zwart en Frisia was dit weekend Burgum aan de beurt en ook deze keer kwam Sc Franeker B1 als winnaar uit de strijd.

Om 9:00 lokale tijd floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het begin was rommelig en onrustig van beide kanten, maar na 13 minuten kwam Sc Franeker op voorsprong door Rowan die na een voorzet van Sander P. de bal in het doel werkte. Een minuut later was het een vrije trap van Sander H. die ervoor zorgde dat de score werd verdubbeld, 0-2. Na deze goals begon Sc Franeker te voetballen en vlogen de ballen er ook wat makkelijker in. Na een goede opening van Alper op Stijn was ook de 0-3 niet onvermijdelijk. De laatstgenoemde was ook verantwoordelijk voor de 0-4. Voor rust was er nog 1 goal van Rowan, die eerst twee man uitkapt en daarna de bal in de rechter bovenhoek schiet, 0-5.

Na de thee probeerde Sc Franeker verder te gaan waar het voor rust gebleven was. Dat lukte ook aardig en de kansen waren nog steeds voor de goal van Burgum. Na 20 minuten ving Jort de bal op op zo’n 25 meter van de goal en dacht: ‘Ik schiet die bal er wel even in!’ En hij schoot de bal feilloos over de keeper heen, 0-6. ‘Il Capitano’ Lars deed ook nog zijn duit in het zakje en schoot de bal vanaf de penaltystip in de linkerhoek, 0-7. De laatste goal van de wedstrijd komt op naam van Karst, na een goede dieptebal van Henk kon Karst makkelijk doorlopen en de bal in het goal schieten en bracht de eindstand op 0-8. Sc Franeker kan terugkijken op een goede wedstrijd en hoopt deze goede reeks volgende week door te zetten.