10 december 2016 10:00

Scheidsrechter

Zijlstra, M.S

Onbekend

Op zaterdag 11 november speelde JO17-1 haar laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen en bij Blauw Wit JO17-2. Twee weken terug speelde JO17-1 nog 1-1 uit bij IJVC en afgelopen weekend werd thuis 3-0 gewonnen van ONT, zaterdag werd de ongeslagen reeks voortgezet tegen Blauw Wit.

Thuis werd aan het begin van het seizoen nog 3-3 gespeeld tegen de jongens uit Leeuwarden maar direct na het startsignaal werd al duidelijk dat Franeker naar Leeuwarden was gekomen met maar één doel: Winnen. Toch was er binnen 30 seconden al een reusachtige kans voor Blauw Wit maar het schot werd keurig onschadelijk gemaakt door onze goalie Irolt.

Daarna nam Franeker toch wel de overhand in het duel en begon het telkens beter te voetballen. Na een kleine 20 minuten was het voor het eerst raak: nadat Lars de bal op het middenveld afpakte ging het snel, via Siard belandde de bal bij Sander H, die de bal met buitenkant voet perfect diep stak voor Rowan die hierdoor 1-op-1 kwam met de keeper, deze passeerde en de bal in het lege doel schoof. Met nog 1 minuut te gaan voor rust deed Alper iets heel moois, na een inworp van Koen maakte hij zich sterk, draaide open en jaagde de bal vanaf rand 16 in de korte hoek: 0-2. Met deze stand gingen de elftallen de rust in, eigenlijk hadden er al meer goals moeten vallen maar al met al was iedereen toch wel tevreden met deze tussenstand.

In de tweede helft zette Franeker het sterke en aanvallende spel door. Door het aanvallende spel met veel druk ontstonden veel kansen voor Franeker. Na een kwartiertje in de 2e helft viel uiteindelijk de 0-3: Rowan werd aangespeeld aan de zijlijn, omspeelde zijn verdediger, sneed naar binnen en schoot net als Alper eerder deed van randje 16 laag in de korte hoek raak. 10 minuten later viel het volgende doelpunt voor de jongens in geel en blauw: Siard kopte een slechte uittrap van de keeper terug naar Rowan, die op zijn beurt Alper zag staan en zodoende ook zijn tweede goal van de ochtend maakte, 0-4. Na de vierde goal begon Blauw Wit aan te vallen, veel van deze aanvallen werden uitgeschakeld door de verdediging: Karst, Thomas, Jort & Tjitte. Jammer genoeg kwam de spits er één keer wel door en schoot hij raak, 1-4. Na de tegengoal zette Franeker nog 1x aan en scoorde het de 5e goal van de middag: Deze goal zette Jasper op zijn naam.

Eindstand 1-5, na thuis 3-3 tegen deze jongens gespeeld te hebben was iedereen uitermate tevreden met de uitslag van vandaag. Franeker voetbalde volgens de ouders langs de kant sneller, leuker en gewoon beter dan de vorige weekenden. Franeker domineerde sportpark Wiarda, wint 1-5 en gaat als nummer 2 de winterstop in.

Eindstand @blauwwit34 JO-17-2 tegen @scfranekerb1 1-5

Een foto die is geplaatst door ScFraneker 17-1 (@scfranekerb1) op